profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Onderwijscafé in Ede: derde aflevering –> 29 oktober om 15.00 uur in EatCetra

10 juli 2014

robvanderpoel

Geplaatst in:

Alice Winter en Marit Koster kondigen het derde onderwijscafés aan in Ede. Op woensdag 29 oktober zal Linda van Druijten, directeur van SGM de Brouwerij, een inleiding verzorgen. Het onderwijscafe in Ede – het derde in rij – vindt opnieuw plaats in de bar van restaurant EatCetra, schuin tegenover de CHE op de Kenniscampus in Ede, vanaf 15.00 uur. En toevallig valt deze editie samen met de Edese Onderwijsdag.

 

Linda van Druijten,  directeur is van SGM de Brouwerij, zal haar liefde voor de kinderen  komen delen. Scholengemeenschap De Brouwerij is er speciaal voor leerlingen met psychiatrische problemen en/of gedragsproblemen. ‘Bij ons krijgt elke leerling een kans. En een tweede, en een derde, als dat nodig is. We kennen de problematiek waarmee onze leerlingen te maken krijgen en hebben oog voor hun bijzondere situatie.’ Het gaat Van Druijten om de relatie met het kind.
Deze dag is er ook de Edese onderwijsroute. Scholen stellen zich open en verzorgen workshops enz.
In Ede vond voor de zomervakantie tweemaal een onderwijscafé plaats, met Alice Winter en Marit Koster als aanjagers. Ook voor deelname aan dit derde onderwijscafé betaalt u niets. Wel vragen zij u om u tevoren aan te melden, via aevermaat@che.nl
Woensdag 29 oktober
Locatie:
Eatcetra, Zandlaan 27 in 6716 LN Ede. Tijdstip 15.00 – 17.30 uur.

cafe collageLeraren worden uitgenodigd om hun eigen onderwijscafé te organiseren, in hun eigen regio. In een informele setting vertellen ze daar over de leraar die ze (willen) zijn, waarom ze doen wat ze doen. Ze inspireren en legitimeren zichzelf en collega’s en ondersteunen elkaar op het pad van ontwikkeling.

Er blijkt een grote behoefte te bestaan om het zo nu en dan over onderwijs te hebben. Los van de organisatorische werkelijkheid. Waar draait het nu echt om? Hoe doen jullie dat? De verhalen van en over de leerlingen zijn keer op keer de bron. Bron van kennis en bron van inspiratie, nieuwe energie. De onderwijscafe’s boren die bron aan.

Je eigen onderwijscafé om de hoek?

Een aantal leraren hebben in hun eigen omgeving een onderwijscafé opgestart. Behalve in Ede zijn er cafés georganiseerd in Nijmegen, Den Bosch, Rotterdam, Breda, Driebergen en Zwolle.

Heb je zelf interesse, dan kun je contact opnemen met Rob van der Poel of Annonay Andersson. –> redactie@hetkind.org Zij zullen je dan ondersteunen bij het zetten van een eerste stap. Ze kunnen je ook verbinden met docenten die jou al zijn voorgegaan.

cafeeetje1

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie