profiel

Chantal van Ophuizen


Chantal van Ophuizen
Bekijk mijn profiel

twitter

Gratis proeven aan Pedagogische Tact of Pedagogisch Leiderschap op 2 oktober hetkind.org/?p=59583

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé Nijmegen, #6: ‘Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen’

13 december 2014

Chantal van Ophuizen

Geplaatst in:

Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen. Dat is de rode draad in het zesde onderwijscafé in Nijmegen dat Chantal van Ophuizen organiseert, op woensdag 11 februari, samen met Jan-Jaap Klomp en Frank Reinders. Voor deze avond zijn er andermaal twee mensen die hun persoonlijke verhaal vertellen, allebei op zoek naar het vertrouwen in zichzelf: Anouk Liebrand is slechtziend. Ze ziet 10 % wel! Dat is de positiviteit die deze bijzondere vrouw uitstraalt. Anouk is een echte omdenker en ziet overal kansen in. Engbert Braam komt binnen met een rugzak vol verhalen. Er zitten verhalen in als leerkracht, directeur, ouder en weerbaarheidstrainer. Dan moet je jezelf al eens tegen gekomen zijn, dat kan niet anders.

trianonIedereen is op zoek naar zichzelf. Als baby ontdek je na een paar maanden je handen en kom je erachter wat je daar allemaal mee kunt doen. Dan ontdek je dat je kunt gaan staan en lopen volgt dan snel. Je stapt letterlijk de grote wereld. Je gaat op ontdekkingsreis en je komt van alles tegen. Ook jezelf. Je stelt jezelf steeds maar weer de vraag. Waarom lukt het of niet? Waarom doe ik dit of niet? Maar je geeft niet op. Zolang je deze vragen met “waarom” aan jezelf kunt blijven stellen ben je op het goede pad. Tenminste dan kom je ergens. Natuurlijk mag je er ook eens afstappen, daar ZIE je vast weer mooie dingen.

ocn5Op woensdag 11 februari 20:00 uur ben JIJ weer meer dan welkom in cafe Trianon, Berg en Dalseweg 33 in Nijmegen.
Neem gerust iemand mee, we hebben tegenwoordig ook cadeaubonnen! Kun je een van collega’s verrassen… Het meest inspirerende cadeau in een (donker bruin) café! We horen graag waar we ze heen mogen sturen?

Laat hier weten dat jij er bent!

Ook het volgende Onderwijscafé is in Nijmegen al gepland. Op 3 juni – kort voor de zomervakanti zal aflevering 7 plaatsvinden.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie