profiel

Chantal van Ophuizen


Chantal van Ophuizen
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Onderwijscafé Nijmegen, aflevering 8, met o.a. Wim Spijkerboer en SUPERjuffen

8 september 2015

Chantal van Ophuizen

Geplaatst in:

Op woensdag 14 oktober vindt voor de 8ste keer het Onderwijscafé Nijmegen plaats, niet meer in Trianon zoals de eerste zes afleveringen, maar opnieuw op de locatie van DROOM Villa Lux. Chantal van Ophuizen, Frank Reijnders en Jan-Jaap Klomp tekenen andermaal voor de organisatie.  De avond – waarvoor 5 euro entree wordt gevraagd – wordt opnieuw opgeluisterd met een aantal inspirerende sprekers. iedereen met een onderwijshart is welkom.

onderwijsavondGelukkig zijn er veel mensen in het onderwijs die een juiste drijfveer hebben. Neem de meiden van Mes en Vork. Zij worden SUPERjuffen genoemd, maar wil je dat wel en is dat terecht? Of heeft het een hele andere lading. Zijn ze er blij mee zo genoemd te worden? Lana, Daphne, Isa en Mirjam komen er alles over vertellen. Hoe is het om als afgestudeerde ALPO leerkracht te starten op een basisschool.

Net als Wim Spijkerboer, directeur van 3 Optimus scholen. Of is het een school met drie dependances? Waarom ruil je een school in, waarbij je midden in een nieuwbouwfase zit voor drie kleine dorpsschooltjes. Hoe zorg je ervoor dat de mensen binnen je team ruimte krijgen voor hun vakmanschap. Wim komt zijn persoonlijke verhaal en drijfveer vertellen.
Alle verhalen hebben te maken met vakmanschap en passie. Kijken en luisteren naar jezelf wat je nodig hebt en wat je over wilt brengen. Zie de kinderen en luister naar hun vraag. Als je dat kunt en buiten de lijntjes durft te kleuren, dan hoef je je kop niet boven het maaiveld uit te steken. Je hoeft alleen maar te zijn wie je bent!

Kom jij ook naar deze verhalen luisteren tijdens het 8ste Onderwijscafé? Het belooft een interactieve avond te worden, dus saai zal het zeker niet worden. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om elkaar tijdens een drankje te ontmoeten. Wij horen hier graag of wij je mogen ontmoeten.

Net als de vorige keer is er voorafgaand aan het Onderwijscafé het Starterscafé. Ben je pas kort in het onderwijs aan het werk en heb je behoefte om eens met andere starters en enkele ervaren leraren te sparren over de lespraktijk? De LerarenKamer organiseert op woensdag 14 oktober een Starterscafé in Nijmegen.
Enkele Leraren van het Jaar bieden begeleide intervisie. We bespreken samen met je collega-starters jouw vraagstukken binnen drie overkoepelende thema’s: Ik en mijn klas, Ik en mijn school en Ik en mijn instelling.
Aanmelden is gratis en kan via de site van de LerarenKamer

Adres: Oranjesingel 42, Nijmegen.
Aanvang: 20 uur
Entree: 5 euro.

Opgeven kan van tevoren bij Chantal van Ophuizen, chantalvanophuizen@gmail.com

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie