profiel

Kim van Haeften


kimvh
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Onderwijscafé op 14 mei in IJsselstein: Wanneer ben jij de leraar die je wilt zijn?

27 maart 2014

kimvh

Geplaatst in:

Op woensdagmiddag 14 mei zal er een onderwijscafé van HetKind plaatsvinden in IJsselstein. Kim van Haeften (lerares op De Torenuil) nodigt leraren, schoolleiders, studenten aan lerarenopleidingen en andere onderwijsbetrokkenen uit voor een informeel gesprek over goed onderwijs. De aanvang is 15.30 uur. Centrale vraag die deze middag wordt gesteld is ‘Leraar, wie ben je?’ Wanneer ben jij de leraar die je wilt zijn? Wat heb je daarvoor nodig? Plaats van handelingen is bas brasserie Joris, in het hartje van IJsselstein. Kim vraagt om u tevoren aan te melden.

Er blijkt een grote behoefte te bestaan om het zo nu en dan over onderwijs te hebben. Los van de organisatorische werkelijkheid. Waar draait het nu echt om? Hoe doen jullie dat? De verhalen van en over de leerlingen zijn keer op keer de bron. Bron van kennis en bron van inspiratie, nieuwe energie. De onderwijscafés van HetKind boren die bron aan.

Kim van Haeften volgde eerder trajecten Pedagogische Tact en schreef mee aan het gelijknamige boek. Ze is leerkracht op De Torenuil, een openbare school die steeds op zoek is naar relevante innovaties (TOM/SlimFit) om boeiend en betekenisvol onderwijs te verzorgen. Er is een duidelijk beleid op het gebied van gedrag en omgangsvormen. De school hecht grote waarde aan een open en eerlijke communicatie. Zelfstandigheid en samenwerken zijn belangrijke onderdelen van het onderwijssysteem.

Kim zal deze middag iets vertellen over haar eigen onderwijspraktijk in relatie tot wie zij is. Maar meer nog zijn zij geïnteresseerd in  de drijfveren van andere leraren en de manier waarop zij hun pedagogische opdracht naar eigen inzicht vorm geven. Samen met anderen inspiratie beleven voor het vak van leraar.

Aanmelden

Het Onderwijscafé zal plaatsvinden in de bar-brasseri Joris, Weidstraat 2, 3401 DL IJsselstein, in het centrum.  Aanvang 15:30 uur. Tevoren aanmelden via kimvanhaeften@gmail.com Jorishttp://www.barbrasseriejoris.nl

Ex- Interior, Achmea Verzekeringen, Apeldoorn

Onderwijscafés in het voorjaar
Data

16 april in Ede: klik hier.
14 mei in IJsselstein, lees hier
11 juni in Nijmegen, klik hier
18 juni in Rotterdam, klik hier
1
9 juni in Zwolle: klik hier.

Je eigen onderwijscafé?

Het platform HetKind nodigt leraren uit om hun eigen onderwijscafé te organiseren, in hun eigen regio. In een informele setting vertellen ze daar over de leraar die ze (willen) zijn, waarom ze doen wat ze doen. Ze inspireren en legitimeren zichzelf en collega’s en ondersteunen elkaar op het pad van ontwikkeling.

Vanaf 2012 vond er een aantal onderwijscafés plaats in Rotterdam, Zwolle, Den Bosch, Breda, Driebergen, Ede en Nijmegen. Wilt u zelf een café organiseren? Neem dan contact op met redactie@hetkind.org – met Rob van der Poel of Annonay Andersson. Wij kijken hoe HetKind u kan ondersteunen bij de realisatie van uw eigen leergemeenschap.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie