profiel

Jorus Rompa


Jorus Rompa
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé op 4 november in Tilburg: ‘Twijfel, de kracht van het onderwijs’

23 oktober 2014

Jorus Rompa

Geplaatst in:

Op dinsdagavond 4 november vindt de eerste editie van het onderwijscafé in Tilburg plaats, een initiatief van pedagogiek-student Jorus Rompa tevens verbonden aan het Wetenschapsknooppunt Brabant. De avond in De Harmonie (vlak naast het station) draagt het thema Twijfel. Marc Vermeulen  – hoogleraar Onderwijs Sociologie Tilburg University/TiasNimbas  zal het café opstarten met een inspirerende opening. Kinderen en onderzoekers aan de Universiteit delen namelijk dezelfde beleving: leren door twijfel.

Hetkind-themalogo-onderwijscafeNiet alleen kinderen en onderzoekers twijfelen maar ook managers, directeuren, studenten en leerkrachten. Vanuit de eigen ervaring van Marc Vermeulen – en zijn gedrevenheid als docent, onderzoeker en hoogleraar – zal hij ons meenemen in het spanningsveld van het twijfelen. Vervolgens zullen wij door gezamenlijk in dialoog te gaan aan de hand van onze eigen ervaringen dit thema gaan verkennen.

Voor de dialoogvoering zullen wij gebruik maken van de methodiek van Stichting Nederland in Dialoog. Deze methodiek volgt vier stappen:

– kennismaken;
– ervaringen delen;
– dromen;
– doen.

knoopDe avond wordt georganiseerd door Jorus Rompa, stagiaire en Pedagogisch Coördinator bij het Wetenschapsknooppunt Brabant van Tilburg University. Bij de avond zullen ook medewerkers van HetKind (NIVOZ) aanwezig zijn. Na het programma is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tijdens de borrel.

Dinsdagavond 4 november

Wie: Leerkrachten, docenten en studenten.
Wanneer: dinsdagavond 4 november
Tijd: 19:30 – 20:30
Waar: De Harmonie – stationsstraat 26, Tilburg

Aanmelden: wkbrabant@gmail.com
Vermelding: naam / school

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie