profiel

Job Christians


Job Christians
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 6: Nee heb je hetkind.org/?p=59547

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsevent in Eindhoven voor professionals voor kinderen van 0-12 jaar: van Kreet naar Concreet, wat als het kind echt centraal staat?’

21 september 2016

Job Christians

Geplaatst in:

Korein Groep, Onderwijs Maak Je Samen en M&O groep zijn geregeld betrokken bij de totstandkoming van Kindcentra. We zien daarin vaak kansen die benut worden, uitdagingen die overwonnen worden en vraagstukken die een antwoord vinden. Op 10 november organiseren deze organisaties een event – ‘van Kreet naar Concreet, wat als het kind echt centraal staat?’ – om deze ‘puzzels & parels’ met iedereen te delen. Het event is gericht op alle professionals die betrokken zijn bij e) voorzieningen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met Joseph Kessels – professor of Educational Leadership bij Open Universiteit – en Wilma van Esch – pedagogisch directeur bij Korein Groep – zijn er twee keynotes met pedagogische grondslagen.

joseph kesselsElk kind verdient een uitdagende leeromgeving om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Landelijk is de beweging gaande dat steeds meer school- en kinderopvangorganisaties zich vinden in het gezamenlijke doel om voor kinderen een doorgaande ontwikkelingslijn te organiseren. Dat vraagt lef en het vermogen om los van bestaande kaders te denken én te organiseren. We zien op veel plekken in het land dat in dit gezamenlijke proces nieuwe voorzieningen ontstaan onder de noemer ‘kindcentrum’.

wilmaAl ruim 10 jaar benutten scholen in de gemeente Eindhoven de kansen die er liggen om kinderopvang en onderwijs met elkaar te verbinden. Dit gebeurt in de zogenaamde SPIL-centra. Tijdens dit event vertelt de Gemeente Eindhoven over de totstandkoming van deze SPIL-centra, wat de parels zijn en welke puzzels er continu samen gelegd moeten worden.

Het programma op 10 november in het Parktheater in Eindhoven – vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur – is rijk en divers; wetenschap, praktijk, tools en ervaringen kunnen rijkelijk gedeeld worden tijdens de lezingen, de praktijksessies en de meer open ‘puzzels & parels’ uit de praktijk. Om te zorgen dat u maximaal kunt profiteren van de rijke inhoud van de dag en eveneens voldoende nieuwe mensen kunt ontmoeten, komt u gedurende de dag drie keer bijeen in een vaste groep deelnemers. Onder leiding van een procesbegeleider wordt de gelegenheid geboden om te leren van en met elkaar.

Kosten: 295 euro
Lees verder en meld je aan

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie