profiel

Gijs Verbeek


Gijs Verbeek
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Pesten zou je de leerkracht kunnen verwijten, maar feit is dat het instituut onderwijs zélf kwetsbaar maakt voor pe hetkind.org/?p=59788

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsmeetup #3 in Rotterdam op 28 augustus UITGESTELD

7 augustus 2015

Gijs Verbeek

Geplaatst in:

‘Een goed begin van het nieuwe schooljaar voor het Rotterdams onderwijs,’ twitterde Frans Droog, een van de initiatiefnemers van de Meet Up in 010. Op vrijdagmiddag 28 augustus is iedere onderwijsbetrokkene in en rondom Rotterdam welkom op basisschool De Globe voor deze derde bijeenkomst, dit keer met workshops/sessies én een afsluitende picknick. Op de twee voorgaande edities (19 maart en 29 mei 2015) kwamen honderden gepassioneerde leraren, schoolleiders en ouders af. In het plenaire deel wordt vanaf 17.00 uur gesproken over de positie van de leraar (po, vo, mbo).

 

meetup 015-website2De derde Meetup010 wordt door het geringe aantal aanmeldingen verzet naar een nieuwe datum. Helaas is deze datum nu nog niet bekend, maar zodra deze er is zal deze via Twitter en de website verspreid worden.

Waar de eerste twee edities van Meetup010 plaatsvonden op respectievelijk een mbo-opleiding en een vo-school, vindt de derde editie – op vrijdagmiddag 28 augustus – plaats op basisschool De Globe. Vanaf 16:30 is er een inloop, waarna om 17:00 uur  met het programma wordt gestart.

Ook deze editie bestaat, zoals de voorgaande editie, uit een plenair programma (door ons invulling aan gegeven), een ronde met workshops/sessies uit het Rotterdamse onderwijswerkveld en een afsluitende picknick. Als het weer meezit kan een deel van het programma buiten plaatsvinden!

Tijdens het plenaire gedeelte staan we nader met elkaar stil bij de positie van de leraar. Dit doen we onder andere met, en aan de hand van De Staat van de Leraar 2015, en twee van haar samenstellers, te weten, Alderik Visser (leraar geschiedenis en filosofie Wolfert tto, en eindredacteur) en Anniek van Anraad (docent en onderwijsontwikkelaar Albeda College). Zij lichten de volgens hen belangrijkste thema’s en bevindingen toe uit de Staat en gaan hierover met andere aanwezigen in gesprek.

Op 26 augustus – twee dagen voorafgaand aan deze editie van de Meetup010 – vindt in de Balie het debat Leraar 2032 plaats, over een peiling onder leraren en manifest dat daaruit naar voren is gekomen. De bevindingen hiervan zullen we ook meenemen in dit panelgesprek.

Onderwijshelden: workshops

Daarna is er ruimte voor maximaal een zestal workshops of sessies waarin onderwijshelden de ruimte krijgen iets te presenteren, een activiteit te ondernemen of een gesprek te voeren over een expertise van henzelf, een onderwerp dat hen aan het hart gaat, of ……….

Hiervoor heb je een lokaal met digibord ter beschikking waarin je met maximaal 20 deelnemers aan de slag kunt. Neem contact op met de organisatie als je hiervan gebruik wilt maken. Gebruik hiervoor ons contactformulier.

De titel en het onderwerp van één workshop kunnen we alvast verklappen: hoe overleef ik… de eerste schoolweken.

Afsluiting: BYOD-PICKNICK

Daarna luiden we met elkaar het nieuwe schooljaar in onder het genot van een hapje en een drankje. Hiervoor vragen we iedereen ‘een natje en een droogje’ mee te nemen. Meetup 010 ‘American-style’ deze keer; Bring Your Own Drinks. Picknickspullen (bordjes, bekers, kleedje, etc.) zijn ook welkom!

Let op: Aanmelding en deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link. Wel is de capaciteit voor deze editie beperkt. Graag afmelden via ons contactformulier, wanneer je onverhoopt toch niet kunt, zodat jouw plek door een ander gevuld kan worden.

Locatie:

De Globe
Zwartewaalstraat 38
3081 HZ Rotterdam

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie