profiel

Gert Jan Kleinpaste


Gert Jan Kleinpaste
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsontmoeting in Dordrecht met Frans Schouwenburg: ‘Scholen om van te leren’

17 augustus 2015

Gert Jan Kleinpaste

Geplaatst in:

Dit najaar organiseert Gertjan Kleinpaste onderwijsontmoetingen in kleine theaters in het land. Samen met theatermaakster Hester Macrander ontvangen zij  in College Tour-stijl boeiende gasten die een duidelijke bijdrage leveren aan het gesprek over onderwijs. De eerste ontmoeting is in Dordrecht, op 22 september, met Frans Schouwenburg, adviseur bij Kennisnet. Hij zal in gesprek treden over maatwerk voor individuele leerlingen, onderwijsvernieuwing en andere kansen in het onderwijs. Naast dit gesprek wordt er een bijzondere onderwijsfoto onthuld en is er ook ruimte voor een gesproken column. Entreekosten zijn 10 euro en aanmelden kan door te mailen naar: vraag@andereblik.com.

Frans Schouwenburg‘Inspireren & Ontmoeten’ – dit zijn de twee woorden die centraal staan bij het idee om “Onderwijsontmoetingen” te organiseren op een aantal plaatsen in ons land. Gertjan Kleinpaste, kernlid van “Onderwijs van de Toekomst” en organisator van deze avonden zegt daarover: “Ik probeer iedere onderwijsavond een boeiende gast en een vlotte presentator met elkaar en met het publiek in gesprek te brengen over onderwijs en opvoeding. Daarmee hoop ik de bezoekers een interessant programma te bieden, waarover zij na afloop met elkaar kunnen doorpraten”. Een informatieve en gezellige avond dus.

Gertjan Kleinpaste werkt – zoals hij dat zelf noemt – als “onderwijskundig ondernemer”. Hij ontwikkelt activiteiten om schoolleiders en leraren uit het funderend onderwijs (PO/VO) te inspireren. Uiteindelijk verandert het onderwijs alleen als dat vanuit de professionals in het veld gebeurt en als er veel uitwisseling plaatsvindt tussen leraren, schoolleiders en scholen onderling. daaraan hoopt hij met deze avonden, net als met zijn blogs op hetkind.org een bijdrage te leveren.

Onderwijsontmoeting 22 september

voorkant boek

Hoe gooi je het roer om in het onderwijs? Hoe ontwikkel je een concept dat recht doet aan de behoefte van elke individuele leerling? Hoe regel je dit binnen het huidige systeem? En welke rol speelt ict daarbij? Over deze en andere vragen buigt Frans Schouwenburg, strategisch adviseur bij Kennisnet zich dagelijks.

Hij schreef er het boek ‘Scholen om van te leren’ over, waarin acht succesvolle, vernieuwende scholen in Nederland (po en vo) geportretteerd worden. Centraal staat de vraag hoe scholen nu echt meer maatwerk kunnen realiseren in hun onderwijs. De geportretteerde scholen laten zien dat het binnen de wettelijke grenzen mogelijk is het onderwijssysteem zo in te richten dat het zich aanpast aan de ontwikkeling van de leerling. 

Hester Macrander zal met Schouwenburg in een College Tour-setting, met hem over deze en andere thema’s spreken.

hester_macrander_13Daarnaast is er een gesproken column van Gertjan Kleinpaste, vertelt leraar en blogger Jacob Jan Voerman over het prentenboek Kobe en onthult fotograaf Stijn Rompa een prachtige onderwijsfoto.

Locatie: Het Energiehuis, zaal “Ketel 1” – Noordendijk 148 te Dordrecht

Entree: 10 euro

Aanvang: 20.00 uur

Aanmelden: Voor alle bijeenkomsten zijn kaarten te reserveren/bestellen bij AndereBlik.com via het email-adres vraag@andereblik.com 

Voor de Dordtse evenementen zijn kaarten ook online te kopen via www.metaforenfabriek.nl/evenementen

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie