profiel

Tineke Spruytenburg


Tineke Spruytenburg
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 26 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsretraite op basis van mindfulness-traditie in Duitsland: Happy teachers will change the world

30 augustus 2016

Tineke Spruytenburg

Geplaatst in:

In de herfstvakantie (van 15-23 oktober 2016) is er een internationale onderwijsretraite in het Duitse Waldbröl, op drie uur rijden van Utrecht. De retraite is bedoeld voor docenten, leraren, managers en ondersteunend personeel uit alle mogelijke scholen en opleidingsinstituten, van kinderopvang tot universiteiten. En vindt in lijn plaats in de mindfulness-traditie van Plum Village en Thich Nhat Hanh. Engels is de voertaal. Lees meer over deelname.

Film over onderwijsretraite met Thich Nhat Hanh:
Wil je een indruk krijgen van waar het om gaat bij een onderwijsretraite, bekijk dan de film ‘Happy teachers change the world’ van filmmaker Wouter Verhoeven:

De retraite biedt zowel ervaren beoefenaren als mensen die nieuw zijn in de Plum Village-traditie de gelegen om samen wegen te ontdekken om bewuste aandacht in hun leven en werk te integreren. We oefenen samen zit- en loopmeditatie, aandachtig eten, diepe ontspanning en andere oefeningen in bewuste aandacht. We leren hoe we meer aanwezig kunnen zijn; hoe gevoelens van vreugde en geluk te genereren; hoe om te gaan met pijnlijke emoties en gedachten en hoe met compassie te luisteren. Dit zijn de cruciale vaardigheden die Thích Nhất Hạnh aan opvoeders en leraren heeft aangereikt. Als we rust en vrede in onszelf hebben ontwikkeld, kunnen we leren hoe we de mindfulness oefeningen in de klas kunnen brengen.

Data: 15 oktober 2016 – 23 oktober 2016

Locatie: Europees Instituut voor toegepast Boeddhisme (E.I.A.B.), klooster van Thich Nhat Hanh in Waldbröl, Duitsland (3 uur rijden van Utrecht)

Voertaal: Engels met waar nodig en mogelijk vertaling naar Nederlands

Nadere informatie over verblijf en aanmelding vind je op de website van het EIAB
Zie ook: Wake Up Schools
Bezoek ook eens de Plum Village website over mindfulness in het onderwijs en volg hen op Facebook 

happyteachers_smallContactinformatie
E-mailadres: info@eiab.eu
Website EIAB
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie