profiel

Ingrid Nagtzaam


Ingrid Nagtzaam
Bekijk mijn profiel

Merlijn Wentzel


Merlijn Wentzel
Bekijk mijn profiel

Natasja de Kroon


Natasja-de-Kroon
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Open dag van drie ‘Geluksvogels’ in Amsterdam: hoe kom je tot een Happy School?

2 juni 2014

Ingrid Nagtzaam

Geplaatst in:

Op zaterdag 28 juni is er een kennismakingsdag met drie ‘geluksvogels’ en de betekenis die zij kunnen hebben voor uw onderwijspraktijk.  Natasja de Kroon, Ingrid Nagtzaam en Merlijn Wentzel zijn door Charlotte Visch opgeleid tot Happy Coaches en staan klaar om uit te vliegen en daar waar nodig hulp en ondersteuning te bieden. De open ‘belevingsdag’ vindt plaats in Amsterdam, op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

gelksvogelsVanaf september 2014 is het mogelijk om een Geluksvogel bij jou op school uit te nodigen voor een ouderavond, studiedag, training of workshop om het gelukkig voelen in de school te stimuleren. Doe de schooldeur open voor het geluksgevoel van alle kinderen, ouders, juffen en meesters. De drie Geluksvogels Natasja de Kroon , Ingrid Nagtzaam en Merlijn Wentzel zijn opgeleid tot Happy Coaches en  doen wat nodig is om jou en je school tot een Happy School te laten uitgroeien. Van ‘coaching-on-the-job’ tot ‘studiedag’: alles is mogelijk.

Introductie
De Geluksvogels zijn er voor iedere leerkracht, die samen met de kinderen een groep wil zijn waar het voor iedereen fijn is om te zijn. Waar er ruimte voor iedereen is om uit te groeien tot de mens die hij of zij is. Waar warmte, respect en zelfvertrouwen de basis is.

Zonder warme en respectvolle relatie, geen (leer)prestatie! Hoe bereik je zo’n sfeer samen met de kinderen?

De Geluksvogels kunnen je daarbij helpen! Zij ondersteunen jou met een geïntegreerde aanpak om te komen tot een gelukkige groep. Deze aanpak berust op een wezenlijke verandering in het gedrag van kinderen en leerkrachten waarbij aan alle aspecten van de gelukkige groep gewerkt wordt. Het is geen aanbod-gestuurde methode maar een vraag-gestuurde ondersteuning op attitude voor kinderen en leerkracht.

Een fantastische werkwijze waarbij je met praktische handvatten aan de slag kunt met jezelf en je kinderen. Wat betekent het nu echt om kinderen de ruimte te geven zelfstandig te zijn, hun zelfrespect te stimuleren en vol zelfvertrouwen met elkaar samen te werken aan een Gelukkige Klas? Wat betekent dat voor jouw rol in de groep? Daar waar vroeger alles om jou draaide en jij misschien het gevoel had ‘als een agent de groep te moeten bijsturen en bestraffen’ , ervaar je de verademing van het samen met de kinderen werken aan het klassenklimaat. Daar waar je vroeger ‘een uurtje aan sociaal emotionele vorming’ werkte, leer je sociale vaardigheden en het stimuleren van emotionele ontwikkeling te integreren in je dagelijkse lessen.

En je hoeft deze verandering niet alleen te bewerkstelligen, want je kunt het niet alleen. Vanaf nu: samen met de kinderen in een gelijkwaardige relatie aan de slag!

All for one and one for all.

De Geluksvogels zijn opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. De Geluksvogels kunnen ook naar jouw school uitvliegen om het Happy School Traject vorm te geven in jouw klas op jouw school.

Reacties van kinderen:

“ik had nooit gedacht dat het ons zou lukken”
“we hebben nog wel eens ruzie maar lang niet zo erg en het is veel sneller uitgepraat”
“ ik denk niet dat er nooit meer gepest wordt maar ik denk wel dat we het nooit meer zo ver laten komen”
“ ik heb het gevoel dat ik nu echt mezelf kan zijn”

Nieuwsgierig geworden?

Deze dag op zaterdag 28 juni is geheel gratis, maar wil je ons wel laten weten of je komt, want dan kunnen we daar rekening mee houden. Meld je aan op www.academie-psychotherapie.nl .

We verwelkomen je graag op zaterdag 28 juni op de Academie om deel te nemen aan:

Zelf Happy Coach worden en wellicht uitgroeien tot Geluksvogel?

Ook dat is mogelijk!

Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Andreas Schelfhoutstraat 48
1058 HV Amsterdam

Tijd: Van 11.00 – 16.00 uur 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie