profiel

Joyce van den Bogaard


Joyce van den Bogaard
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Première Onderwijsfilm van het Jaar in Dordrecht

29 september 2015

Joyce van den Bogaard

Geplaatst in:

Donderdag 8 oktober is de première van de film “Wat is het doel van onderwijs?” in The Movies in Dordrecht – onderwijsstad van het jaar. De film, gekozen tot Onderwijsfilm van het Jaar door de jury van de Nationale Onderwijsweek, draagt bij aan de bewustwording van mensen over de vele vragen rondom het onderwijs en de zoektocht naar het antwoord op de meest fundamentele vraag van allemaal: wat is het doel van onderwijs?

Schermafbeelding 2015-09-29 om 18.42.52Heb je je ooit afgevraagd of de beslissingen die je neemt worden gedreven door wat je weet of voelt wat goed is? Of zijn deze beslissingen simpelweg gedreven door je gewoonten, door wat je gewend bent? Want waarom hebben we eigenlijk jaarklassen? Waarom lange zomervakanties? Waarom lessen van 45 minuten, waarom aparte vakken? Waarom gaan we eigenlijk naar school?

De wereld verandert razendsnel. Wat is belangrijk om te leren als kinderen misschien wel 100 jaar te leven hebben in zo’n snel veranderende samenleving? Wat is het dan het doel van onderwijs?

Van verschillende kanten belicht
Het is een kleurrijke en waardevolle illustratie van de weg naar een onderwijssysteem waarin iedereen tot volle bloei kan komen. Niet rechtstreeks, niet via de kortste weg, maar door eerst het waarom van onderwijs te bevragen en te beantwoorden, door het waartoe van onderwijs vorm te geven, alvorens invulling te kunnen geven aan de inhoud ervan.

Gert Biesta en Claire Boonstra bieden de context, vanuit wetenschappelijk oogpunt en vanuit het belang voor de samenleving, voor de mensheid. Jelmer Evers geeft zijn visie als docent, ook Arnold Jonk en Jan Rotmans komen voorbij, afgewisseld met inspirerende en verrassende quotes van een grote variatie aan Nederlanders, die vanuit hun hart antwoord geven op het waarom van onderwijs.

Productie
De film is een initiatief van œ (Operation Education) en is, onder begeleiding van Tasty Green Lifestyle Experience, geheel door jongeren geproduceerd. Camera, editing, productie: op alle vlakken speelden zij de hoofdrol!

Meer informatie
Datum: 8 oktober 2015
Locatie: The Movies, Nieuwstraat 62, Dordrecht
Aanvang: de documentaire begint om 19:30 uur, vanaf 19:00 uur is de ontvangst. Aansluitend aan de film zal er nog een debat over onderwijs plaatsvinden. Deelnemers worden later nog bekend gemaakt.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie