profiel

Inge Spaander


Inge Spaander
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Première van documentaire klas H4B in Rotterdam: ‘Valt er hier nog wat te leren?’

30 oktober 2014

Inge Spaander

Geplaatst in:

De afgelopen maanden hebben Susannah Burnette, docente Inge Spaander, en klas H4B  van het Kastanje College in Maassluis samen keihard aan de documentaire ‘Valt er hier nog wat te leren?’ gewerkt. En nu is het zo ver! De documentaire is af! Hij duurt 45 minuten. De première vindt plaats op 26 november om 18.00 in Cinerama te Rotterdam. Een kaartje kost 5,50 euro. en je kunt ze bestellen via  info@wiserfilm.nl.

logo wiser filmVier jaar geleden begon het Lentiz Kastanjecollege in Maassluis aan een nieuw avontuur. Een groep HAVO leerlingen en Inge Spaander, als hun docent, gingen als eerste HAVO groep de Big Picture uitdaging aan: passiegestuurd onderwijs en een individueel leerplan voor iedere leerling. In deze klas leren leerlingen zelfstandiger en autonomer dan in regulier onderwijs. Ze geven een deel van hun onderwijs zelf vorm door zelfgekozen projecten en lopen vanaf het begin stage.

Inge en de leerlingen zoeken continu de balans tussen dat wat ze samen belangrijk vinden om te leren en dat wat ze moeten leren om een diploma te kunnen behalen. Volgend jaar doen ze examen, dus dit is het moment voor reflectie.

In samenwerking met Wiser Film maken zij een documentaire over werken en leren in een vernieuwend onderwijsconcept. Net als in hun dagelijkse onderwijspraktijk bepalen én maken de leerlingen de inhoud van hun deel van de film zelf. Ook Inge geeft haar eigen deel vorm, zij onderzoekt onder meer de rol en invloed van de docent en het doel van goed onderwijs. In de zoektocht van docent en leerlingen komen ook andere betrokkenen aan bod. Stagebedrijven, ouders en deskundigen geven een impuls aan de zoektocht.

Met de documentaire willen we het onderwijsdebat in Nederland een nieuwe impuls geven. We maken zichtbaar welke initiatieven er in Nederland zijn en geven het woord aan ervaringsdeskundigen.

Valt er hier nog wat te leren

26 november 18.00 uur
Cinerama, Westblaak 18, 3012 KL Rotterdam

De trailer

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie