profiel

Mark Mieras


Mark Mieras
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 8: ‘Dreamschool’ hetkind.org/?p=59552

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Regionale dag Jonge Kind in Amsterdam: ‘Het creatieve brein: kleuren buiten de lijntjes’

18 juli 2014

Mark Mieras

Geplaatst in:

Het creatieve brein: kleuren buiten de lijntjes. Onder dit motto organiseren de samenwerkende diensten voor onderwijsbegeleiding in Amsterdam, Hoofddorp en Zaanstreek/Waterland een Regionale Dag Jonge Kind (RDJK). Deze vindt plaats op 19 september 2014 in het prachtige Tobacco Theater in de Nes, in het hartje van  Amsterdam. Mark Mieras verzorgt een inleiding.

De laatste jaren is er veel aandacht voor opbrengstgericht werken, ook met jonge kinderen. Maar een kind is meer dan taal en rekenen. Deze dag besteden we aandacht aan een ander onontbeerlijk aspect: creativiteit. Samen met u kleuren we buiten de lijntjes.  We verwelkomen jou én zo’n 150 pedagogisch medewerkers, leerkrachten groep 1 t/m 3, coördinatoren en intern begeleiders. Kortom, iedereen die werkt met jonge kinderen van 3 tot 7 jaar. Het thema ‘Het creatieve brein’ wordt vanuit allerlei invalshoeken met elkaar verkend en beleefd.

De dag start met een centrale inleiding door Mark Mieras, wetenschapsjournalist. Mark vertelt ons over de nieuwste inzichten rond de werking van het jonge brein. En met name het belang van creativiteit voor een optimale ontwikkeling. Hij gaat met ons op zoek naar de kunstenaar in jezelf.

Vervolgens ga je aan de slag tijdens de eerste ronde workshops. Na de lunch volgt er een intermezzo, om daarna weer opgefrist aan het werk te kunnen in de tweede ronde workshops. De dag sluiten we af met een korte evaluatie, en dan een hapje en drankje. Tijdens de dag demonstreren wij de werking van de 3D printer, nieuwste technologie in het onderwijs (ook aan het jonge kind). Ook is Betty Sluyzer de hele dag aanwezig met haar kinderboekenkraam.

Dit jaar vindt de regionale dag plaats op een andere locatie dan je van ons gewend bent. Namelijk in het Tobaccotheater in de Nes, één van de oudste straatjes van Amsterdam, vlakbij de Dam. Het is een professioneel theater in een voormalige tabaksfabriek. Je kijkt je ogen uit!

De kosten voor de hele dag bedragen 225 euro.
Aanmelden kan achter deze link.
De brochure voor het hele programma vindt u hier.

Samenwerkende  partners:
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie