inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Tineke Spruytenburg


Tineke Spruytenburg
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Retraite Happy Teachers Change the World – Duitsland

20 februari 2017

Tineke Spruytenburg

Geplaatst in:

Hoe kunnen we een gelukkige leerkracht worden? Volgens zenleraar Thich Nhat Hanh moeten we leren onze aandacht te concentreren. Deze retraite is gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling, mindfulness beoefening en volharding. In 2013 legde Thich Nhat Hanh de vier manieren van mindfulness beoefening uit voor een publiek van leerkrachten tijdens een retraite in Toronto, Canada: ‘Breng lichaam en geest samen, genereer gevoelens van vreugde en geluk, weet hoe je om moet gaan met pijnlijke emoties en gedachten en luister met compassie.’

Tijdens deze retraite worden leerkrachten, opvoeders, schoolmanagers en beheerders van alle typen van scholen en onderwijsinstellingen uitgenodigd om samen mindfulness te beoefenen en de effecten hiervan te ervaren. Er worden tools aangereikt die je helpen grotere innerlijke ruimte en vrede te ontwikkelen, van waaruit je aandachtig kunt zijn tijdens je werk op school met collega’s en leerlingen.

De retraite zal worden geleid door monniken en ervaren leken-beoefenaars, zoals Tineke Spruytenburg en Claude Acker (beiden uit Nederland).

Voertaal: Engels

Data: zaterdag 8 april 16.00 uur tot dinsdag 13 april 16.00 uur

Locatie: EIAB, het klooster van Thich Nhat Hanh in Duitsland

Via deze link kom je meer te weten!