profiel

Tineke Spruytenburg


Tineke Spruytenburg
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Retraite Happy Teachers Change the World – Duitsland

20 februari 2017

Tineke Spruytenburg

Geplaatst in:

Hoe kunnen we een gelukkige leerkracht worden? Volgens zenleraar Thich Nhat Hanh moeten we leren onze aandacht te concentreren. Deze retraite is gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling, mindfulness beoefening en volharding. In 2013 legde Thich Nhat Hanh de vier manieren van mindfulness beoefening uit voor een publiek van leerkrachten tijdens een retraite in Toronto, Canada: ‘Breng lichaam en geest samen, genereer gevoelens van vreugde en geluk, weet hoe je om moet gaan met pijnlijke emoties en gedachten en luister met compassie.’

Tijdens deze retraite worden leerkrachten, opvoeders, schoolmanagers en beheerders van alle typen van scholen en onderwijsinstellingen uitgenodigd om samen mindfulness te beoefenen en de effecten hiervan te ervaren. Er worden tools aangereikt die je helpen grotere innerlijke ruimte en vrede te ontwikkelen, van waaruit je aandachtig kunt zijn tijdens je werk op school met collega’s en leerlingen.

De retraite zal worden geleid door monniken en ervaren leken-beoefenaars, zoals Tineke Spruytenburg en Claude Acker (beiden uit Nederland).

Voertaal: Engels

Data: zaterdag 8 april 16.00 uur tot dinsdag 13 april 16.00 uur

Locatie: EIAB, het klooster van Thich Nhat Hanh in Duitsland

Via deze link kom je meer te weten!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie