profiel

Alexandra Bronsveld


Alexandra Bronsveld
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Rond de tafel #3 in Utrecht: Perspectieven op filosoferen met kinderen en jongeren

6 februari 2018

Alexandra Bronsveld

Geplaatst in:

‘Rond de tafel’ is een initiatief van Centrum Kinderfilosofie Nederland. We organiseren tot de zomervakantie inspirerende bijeenkomsten voor iedereen die filosoferen met kinderen een warm hart toedraagt. Centraal staan perspectieven op filosoferen. Tijdens de derde en laatste tafelronde – op donderdagavond 7 juni –  scherpen we ons denken aan, onder leiding van Sylwia Falinska met enkele denkgereedschappen van Philip Cam.

Rond de tafel #3. Denkgereedschap

Hoe maak je het denken van kinderen scherper? Hoe maak je filosoferen interessanter voor echte doeners?
Daar komt Philip Cam te hulp – hij maakt het aanleren van denkvaardigheden tastbaar. Zijn concrete materiaal helpt kinderen zich te focussen en hun gedachten te ordenen. Het geeft ze voldoening dat ze weten wat ze geleerd hebben.
Na een korte inleiding gaan we aan de slag om praktisch kennis te maken met een aantal van de denkgereedschappen van Philip Cam. Aan het einde van de avond ga je naar huis met kennis en oefeningen die je in je volgende filosofie sessie kunt toepassen.

Sylwia Falińska is kinderfilosoof en docent. Ze studeerde filosofie in Warschau, Polen. Vanaf 2013 heeft ze in Nederland verschillende lessenreeksen en cursussen in het filosoferen voor volwassenen en voor kinderen begeleid voor basisscholen en het Humanistisch Verbond Arnhem.  Daarnaast is ze docent Engels en filosofie in het voortgezet onderwijs.

Wanneer:       donderdag 7 juni 2018
Tijd:                19.00 tot 21.00 uur
Locatie:          Utrecht, Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29, 3512 HD Utrecht
Kosten:           € 10,-*
Aanmelden:   Aanmeldformulier

 

 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie