profiel

Arjan Moree


Arjan Moree
Bekijk mijn profiel

Inge Spaander


Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Rotterdamse Tegenlicht MeetUp op 19 maart, met live-stream, sprekers en gesprek over goed onderwijs

9 februari 2015

Arjan Moree

Geplaatst in:

Acht enthousiaste onderwijsmensen hebben het initiatief genomen om op 19 maart een Tegenlicht @MeetUp010 Onderwijs te organiseren. Het doel  is om kennis te delen over innovatief onderwijs in Rotterdam. De avond wordt ingeleid door Hugo de Jonge, wethouder van onderwijs en afgesloten door Luc Stevens, onderwijsdenker en directeur van NIVOZ. De avond zit met 220 aanmeldingen tjokvol  maar zal ook via een live-stream te volgen zijn.

tegenlichtDe Meet Up staat in het teken van uitwisseling van kennis en ervaringen met sprekers uit verschillende hoeken van het onderwijs. Op zondag 1 februari 2015 zond VPRO de Tegenlicht aflevering: “De onderwijzer aan de macht. Onderwijsvernieuwing op drie vooruitstrevende scholen” uit. Hierin zoomt Tegenlicht in op drie scholen waar bevlogen bestuurders, schoolleiders, leraren en betrokken ouders de ‘vaste waarden’ van het onderwijs ter discussie stellen: de indeling in verschillende klassen en leerniveaus gebaseerd op gestandaardiseerde toetsen, de traditionele afbakening van de verschillende vakken terwijl de natuur en onze hersens dat onderscheid helemaal niet maken en schooltijden die meer verband lijken te houden met de CAO van de leraren dan de ontwikkeling van leerlingen. Kan dat niet anders? Hoe kun je elke leerling het onderwijs aanbieden dat het beste bij ze past?

Ook in Rotterdam zijn mooie voorbeelden van onderwijs dat zich ontwikkelt. Aanleiding voor acht enthousiaste onderwijsmensen uit Rotterdam om het initiatief te nemen om een Tegenlicht @MeetUp010 te organiseren. Het doel van de @MeetUp010 is om kennis te delen over innovatief onderwijs in Rotterdam door de hele doorlopende leerlijn heen: po-vo-mbo-hbo. De Meet Up vindt plaats op 19 Maart van 19.30 tot 20.00uur op het Albeda College locatie Zuster Hennekeplein.Aan het woord komen onder meer Hugo de Jonge (wethouder onderwijs), Arnold Jonk (hoofdinspecteur primair onderwijs) en Piet Boekhoud (directeur/bestuurder De Nieuwe Kans). Daarnaast zullen leerlingen en docenten interessante initiatieven  met het publiek delen. Luc Stevens (directeur NIVOZ) zal de afsluiting verzorgen. Door middel van een panelgesprek is er ook ruimte voor debat.Binnen anderhalve week hadden 220 geïnteresseerden zich aangemeld voor @Meetup010. De inschrijving is gesloten, maar aanmelden voor de reservelijst is nog wel mogelijk. De bijeenkomst zal ook via live streaming te volgen zijn op het youtube kanaal van @Meetup010.  

De uitzending van VPRO Tegenlicht is hier terug te kijken. 

Meeste recente informatie over de bijeenkomst en het programma staat op: http://www.ralfhillebrand.nl/ Via twitter wisselen organisatoren en deelnemers informatie uit: https://twitter.com/Meetup010?lang=nl Op de avond zelf is de uitzending live te volgen via deze link

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Spaander: 06-41368142/ ingespaander@gmail.com

Donderdag 19 maart 2015

Tijd: Inloop 19.30 uur
Locatie: op het Albeda College,
locatie Zuster Hennekeplein 80
3033 BW Rotterdam

Klik hier 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie