profiel

Joyce van den Bogaard


Joyce van den Bogaard
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Samen nieuwsgierig’ – Lerarencongres 2015 ‘s-Hertogenbosch

20 september 2015

Joyce van den Bogaard

Geplaatst in:

Op 7 oktober kun je niet alleen naar de Onderwijsavond met Edith Hooge in Driebergen, maar ook naar Den Bosch voor het Lerarencongres 2015, dat als thema ‘Samen nieuwsgierig’ heeft. Er zijn lezingen door o.a. Mark Mieras (die te gast was op de eerste Onderwijsavond van dit schooljaar), Aleid Truijens en Wim Daniëls. Daarnaast zijn er masterclasses en workshops.

Het congres, met de titel ‘Samen nieuwsgierig’, begint al behoorlijk vorm te krijgen. Ruim 150 leraren hebben zich aangemeld een workshop of lezing te geven. Daar heeft de lerarenredactie uiteindelijk 100 workshops uit geselecteerd, die een plekje krijgen in het congresprogramma.

Benieuwd wat je op het Lerarencongres kunt verwachten? Er zijn lezingen van Aleid Truijens (auteur en gevierd columniste voor de Volkskrant), Mark Mieras (wetenschapsjournalist, gefascineerd door hersenen) en Wim Daniëls (bekend van zijn boeken over taal, jongerenromans en van cabaret en theater). Luchtigheid is er van Rajko en zijn broer, een gloednieuw Nederlands cabaretgezelschap, bestaande uit Rajko en Yuri Disseldorp. Ze willen de wereld positief laten ontploffen, door de war schudden en dan maar zien wat er gebeurt. Verder zijn er dit jaar voor het eerst een aantal masterclasses van bevlogen leraren en Stichting LeerKRACHT geeft twee workshops ‘Verbeter je les samen met leerlingen‘ en ‘Verminder je werkdruk en verbeter toch je lessen‘. De LerarenKamer is weer present met een programma voor startende leraren. Ook is er aandacht voor ‘Hoe kun je met muziek taalvaardigheid bevorderen?’ ‘Hoe wordt de dag aangenaam voor het kind met ASS, de leerkracht en de klasgenootjes?’ ‘Wat is het profiel van een mediacoach en werkt het?’ En nog heel veel meer.

Wat
100 verschillende workshops, lezingen, brainstormsessies en netwerkgesprekken
Bekijk het volledige programma* in dit blokkenschema en stel thuis alvast je eigen programma samen. De beschrijvingen van de workshops per sector vind je hier.
*Onder voorbehoud van wijzigingen

Waar
Lerarencongres 2015, Koning Willem I College, Den Bosch

Waarom
Omdat het vak van leraar mooi is, maar ook veeleisend en altijd in ontwikkeling

Wanneer
7 oktober / 10.00 – 16.30 uur

Kosten
Deelname aan het congres is gratis. Schrijf je NU in. Wees er snel bij, want vol is vol.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie