profiel

Gijs Verbeek


Gijs Verbeek
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Samenspraak in onderwijs: online leeromgeving voor leerlingen en bestuurders

17 februari 2016

Gijs Verbeek

Geplaatst in:

Samen met scholieren, LAKS, schoolbestuurders en schoolleiders ontwikkelde de VO-academie een uitdagende digitale leeromgeving. Deze MOOC (Massive Online Open Course) start met een serie inspirerende films over samenspraak op een diversiteit aan Nederlandse scholen. Het doel van deze MOOC is de samenspraak in het VO te versterken en meer verbinding tussen schoolbestuurders/schoolleiders en scholieren mogelijk te maken.

Afbeelding1Voor bestuurders een uitgelezen kans om met scholieren in gesprek te gaan”  – Paul Rosenmöller (voorzitter VO-raad)

Aanmelden voor de MOOC

Op 12 februari 2016 is de MOOC van start gegaan. Aanmelden kan via de website: www.samenspraakinonderwijs.nl. Vanaf het moment van inschrijving, wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de MOOC.

Bestuurders over samenspraak met leerlingen

“Als je echt je onderwijs wilt verbeteren, dan móet je weten wat er speelt bij je leerlingen.”
“Een school leiden zonder te weten wat leerlingen bezighoudt is alsof je geblinddoekt achter het 
stuur zit.”

Afbeelding1Hoe werkt het?

Door middel van korte filmpjes, best practices en korte colleges worden concrete tips gegeven over hoe samenspraak beter vormgegeven kan worden binnen school. Bestuurders, schoolleiders en scholieren worden uitgenodigd om meer inzicht in elkaars leefwereld te ontwikkelen en om direct met elkaar in gesprek te gaan over wat er speelt op school. De MOOC wordt afgerond met een gezamenlijke opdracht.

Meedoen met de MOOC is eenvoudig: het beknopte programma staat online en is te volgen in uw eigen tijd, in eigen tempo en gebaseerd op uw persoonlijke interesses rondom dit thema.

Een korte toelichting van het initiatief van de hand van Paul Rosenmuller en de voorzitters van LAKS

]

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie