twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 4: De kinderen van juf Kiet hetkind.org/?p=59470

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Seminar in Driebergen: ‘Persoonsvorming in de klas’ door Hester IJsseling

7 januari 2016

Hester IJsseling

Geplaatst in:

Het gedachtegoed van Gert Biesta vindt op steeds meer plaatsen in het Nederlands onderwijs gehoor. Met name de drieslag kwalificatie, socialisering en persoonsvorming wordt door allerlei partijen genoemd, zowel in schoolbeleidsplannen als in overheidsnotities, door de Onderwijsraad, #Onderwijs2032, en de Nationale Denktank, die zich dit jaar met onderwijsvraagstukken bezighoudt. Het advies luidt, dat er meer aandacht besteed moet worden aan socialisering en persoonsvorming.

pottenbakkenHoe kunnen we nu concreet aandacht besteden aan persoonsvorming in de praktijk van het onderwijs? Wat verstaan we precies onder de termen: socialisering en persoonsvorming? Hoe hangt het samen met onze dagdagelijkse ervaringen op school? In welke dingen die in de klas gebeuren, herkennen we aspecten van socialisering en persoonsvorming?

Seminar
Het NIVOZ organiseert een seminar, in de vorm van een onderzoeksgesprek verzorgd door Hester IJsseling, waarin leraren met elkaar op zoek gaan naar de betekenis van socialisering en persoonsvorming in de praktijk van het onderwijs. Het seminar vindt plaats op woensdag 27 januari 2016.

Door wie?
Hester IJsseling is leraar en coach in het primair onderwijs, publicist en gepromoveerd filosoof. Met haar academisch denkkader en ruime actuele ervaring in de klas, opereert zij op de brug tussen theorie en praktijk, steeds op zoek naar manieren om de verbinding te leggen tussen waardevolle theoretische gezichtspunten en de doorleefde ervaring op school.

Voor wie?
Het seminar is bedoeld voor leraren met actuele onderwijservaring, die bereid zijn tot diepe reflectie en een onderzoekende dialoog. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelname kost 30 euro per persoon. Inschrijven kan onder deze link.

Voorbereiding
Ter voorbereiding wordt gevraagd het eerste hoofdstuk van Gert Biesta, Goed onderwijs en de cultuur van het meten te lezen en op zoek te gaan naar concrete voorbeelden van situaties in de klas waarbij je dacht: hier gebeurt iets op het vlak van socialisering en/of persoonsvorming.
Ook is het nuttig dit artikel van Hester over persoonsvorming en ontwikkeling te lezen.

Datum en locatie
Woensdag 27 januari 2016 13:30 tot 16:00u, bij NIVOZ, Landgoed de Horst in Driebergen

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie