profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 4: De kinderen van juf Kiet hetkind.org/?p=59470

Ongeveer 32 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Socrates-lezing 2016 in Den Haag: Moderne Bildung – door Joep Dohmen

15 september 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

Op maandagavond 14 november verzorgt Joep Dohmen de Socrates-lezing 2016. Over het belang van moderne bildung in het onderwijs. Veel ouders laveren in de opvoeding tussen ‘vrijlaten’ en ‘hypercontrole’. Het onderwijs worstelt met de vraag welke kennis en vaardigheden een schoolverlater in 2032 echt nodig heeft. Overheid en maatschappij willen de burger van de toekomst vormen. Maar hoe?

joepportret“Wat opvoeders nodig hebben,” aldus humanistisch filosoof Joep Dohmen,”is een ideaal van moderne Bildung.” Hoe leren jongeren  hoe ze hun persoonlijk leven en hun maatschappelijke rol actief vorm kunnen geven? Daarvoor gaat hij te rade bij een rijke humanistische vormingstraditie waarin vaardigheden, persoonsvorming en burgerschap bijeenkomen. In zijn Socrateslezing houdt Joep Dohmen een vurig pleidooi voor een actuele invulling van Bildung.

Joep Dohmen is humanistisch filosoof en auteur van vele boeken over levenskunst en Bildung. Hij denkt en schrijft al vele jaren over morele educatie. Lees ook de speciale special in Human Magazine over Dohmen.

Plaats: Koninklijke Schouwburg
Adres: Korte Voorhout 3 , Den Haag
Waarschijnlijke tijden: 19-21.00 uur

Programma en exacte tijd worden nog bekend gemaakt. Save the date!
Aanmeldingslink volgt binnenkort  hier.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie