profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Speelforum (deel 2) op Universiteit Leiden: ‘De kracht van bewegen, verbeelding en taal’

21 september 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

Het Speelforum – geïnitieerd door platform Ruimte voor de Jeugd en de International Play Association – biedt gelegenheid om, los van belangen, te debatteren over de waarde van spelen. De aftrap van elk debat wordt verzorgd door wetenschappers die onderzoek doen naar het fenomeen spelen. Aansluitend gaan zij in gesprek met mensen uit de praktijk van opvoeding, onderwijs en kinderopvang. Op dinsdagmiddag 15 november is de tweede aflevering op de Leidse Universiteit. Orthopedagoog Pim van der Pol zal de opening verzorgen, vanuit zijn kennis rondom het thema spel en verbeelding.

afscheidIn het Speelforum wordt het maatschappelijk debat over spelen naar een gezamenlijke missie/verantwoordelijkheid getild. Het Speelforum vindt tweemaal per jaar plaats. De thema’s komen voort uit de zorgen (‘concerns’) over de speelkansen van kinderen, zoals geformuleerd in artikel 31 van het Internationale VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind en het General Comment nr. 17.  Begin volgend kalenderjaar zal Speelforum een eigen website hebben waarop een clustering van onderzoek, praktijkverhalen en artikelen uit het brede speelveld worden gedeeld, ter inspiratie, legitimatie en verbinding.

Pim van der Pol is gespecialiseerd op het gebied van spel en speldiagnostiek. In 2005 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden met zijn proefschrift ‘Kracht en Macht van Spel en Verbeelding’.

Op 23 juni was de eerste editie, op de Universiteit van Humanistiek in Utrecht. Daarin deden Joachim Duyndam en Martin van Rooijen de aftrap voor het debat. Lees hier het verslag ervan, van Dick Vermeulen van stichting Speelruimte.

Voor aanmelden voor 15 november: klik op deze link.
Plaats van handeling:
Tijdstip: 15.00 – 18.00 uur

 

www.ruimtevoordejeugd.nl
www.ipaworld.org

image002

ipadrawn

 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie