profiel

Inge Spaander


Inge Spaander
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Stem mee: Nationale Onderwijsfilm van 2016

15 augustus 2016

Inge Spaander

Geplaatst in:

Op woensdagavond 5 oktober – tijdens de Nationale Onderwijsweek – zal in   Rotterdam de prijs voor de Nationale Onderwijsfilm 2016 worden uitgereikt. in LantarenVenster wordt vervolgens ook de winnende film  vertoond en is er een gesprek met makers en publiek. Nieuw dit jaar is dat er naast een juryprijs ook een publieksprijs wordt uitgereikt, dit gebeurt in samenwerking met het platform HETKIND dat de poll vanaf 15 augustus online heeft staan

De drie genomineerde films van dit jaar zetten de kijker aan het denken door in te zoomen op concrete onderwijssituaties en de relatie tussen de buitenwereld en school in beeld te brengen.

* In de documentaire Maatschappijleer zie we  hoe een  docent in opleiding zijn weg vindt binnen een middelbare school en vorm geeft aan burgerschapsvorming. Film van Laura Hermanides.

* De documentaire Forget me not laat ons kennismaken met een basisschool voor  kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Regie, camera en geluid: Jan Jaap Kuiper

* De laatste genomineerde, Made in Overvecht, neemt de kijker mee naar een gemengde basisschool in de wijk Overvecht. Documentairemakers Marieke Spee en Jos Bierings.

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) zal op de avond van de prijsuitreiking ook aanwezig zijn.  Samen met leerlingen zullen zij die avond met bezoekers in gesprek gaan over het gebruik van film in lessituaties. Natuurlijk zetten zij de ideeën en vragen daarover op beeld.  De input zal gebruikt worden om een speciaal docentenprogramma over film te organiseren tijdens het jaarlijkse filmfestival begin 2017.

De verkiezing van de Onderwijsfilm 2016 heeft tot doel onderwijsfilms meer aandacht te geven, zodat deze films een bijdrage kunnen leveren aan het beantwoorden van pedagogische en onderwijskundige vraagstukken , u bent dan ook van harte welkom om als bezoeker van de avond of via onderwijsplatform HETKIND mee te praten over de genomineerde films van dit jaar.

Stem mee en maak jouw keuze bekend voor de Onderwijsfilmprijs van het jaar 2016. Geef ook aan waarom je voor deze film hebt gekozen, wat de beelden jou laten zien en wat ze voor jouw onderwijspraktijk betekenen?

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie