profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 3: Down to Earth! hetkind.org/?p=59463

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Symposium ‘De cognitieve functies als Koninklijke weg van ontwikkeling en leren’ – Bodegraven

18 november 2015

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in:

Op zaterdag 9 april 2016 organiseert StiBCO het symposium ‘De cognitieve functies als Koninklijke weg van ontwikkeling en leren’.

stibcoWe willen tijdens dit symposium duidelijk maken dat aansluiten bij cognitieve functies intelligentie doet groeien. We laten de deelnemers kennismaken met het praktische handvat ‘de omgekeerde piramide met cognitieve functies’ ten behoeve van het bevorderen van de ontwikkeling en het leren van een kind, jongere en volwassene.

Tijdens het symposium staat de omgekeerde piramide met 22 cognitieve functies centraal. Cognitieve functies vormen de Koninklijke weg voor allerlei leer- en ontwikkelprocessen. Ze bepalen ons denken, kleuren onze sociale processen, hebben invloed op emotionele en affectieve processen, beïnvloeden de wijze waarop we communiceren et cetera. Wij laten u gedurende het symposium in een lezing en tijdens verschillende workshops en (inter)actieve bijdragen kennismaken met de omgekeerde piramide met cognitieve functies als praktisch handvat voor het analyseren van het cognitief functioneren van het kind, de jongere en/of volwassene. Centraal tijdens de dag staat het maken van een vertaalslag van dit denk- en handelingsmodel naar de praktijksituatie. Er wordt speciaal aandacht besteed aan het belang van de cognitieve functies in relatie tot de thuissituatie, het onderwijs en de zorg, omdat juist deze kennis kan voorkomen dat kinderen/jongeren ongemotiveerd raken of ongewenst gedrag gaan vertonen omdat ze steeds weer geconfronteerd worden met het ‘niet kunnen’. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het werken met de cognitieve functies in (grotere) groepen.

Brochure
Lees hier de brochure, met uitgebreidere informatie en het volledige programma.

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor ouders/verzorgers en professionals werkzaam in het onderwijs, de zorg en de arbeids- en de sociale zekerheidssector.

Meer informatie
Datum: zaterdag 9 april 2016
Locatie: Bij Everts, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven
Tijdstip: 09.30 – 15.00 uur
Kosten: € 49,50 (inclusief lunch en een reader)

Voor aanmelding en / of informatie:
StiBCO
Dronensingel 3c
2411 GT BODEGRAVEN
0172-652130
www.stibco.nl
mail@stibco.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie