profiel

Jelmer Evers


Jelmer Evers
Bekijk mijn profiel

Luc Stevens


Luc Stevens
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 6: Nee heb je hetkind.org/?p=59547

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Symposium De Nieuwste School, ‘Grote & kleine verhalen van vernieuwend onderwijs’ – Tilburg

17 december 2015

Jelmer Evers

Geplaatst in:

Vernieuwend onderwijs staat in de belangstelling. Op veel scholen wordt erover gepraat en gediscussieerd. Maar er zijn ook scholen die het gewoon doen. De Nieuwste School bijvoorbeeld. En dat al 10 jaar lang! De Nieuwste School organiseert op  woensdagmiddag 9 maart 2016 een symposium. Het wordt één van de vele evenementen rondom het 10-jarig bestaan. Het symposium krijgt een landelijk karakter en is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in het onderwijs of daar bestuurlijk of politiek bij betrokken zijn.

symposium-DNS-10jaar-voorzijde3Er is interesse voor onderwijsvernieuwing vanuit andere VO-scholen, politiek, de VO-raad (onderwijs 2032) en de gemeente Amsterdam. Er worden nieuwe scholen opgericht en er zijn meer aanmeldingen op vernieuwingsscholen. De Nieuwste School staat met haar onderwijs symbool voor deze onderwijsvernieuwing en zal de innovaties vanuit diverse invalshoeken belichten tijdens dit symposium.

Het programma
Via “grote” en “kleine” verhalen worden toekomstdromen en ontwikkelingen nader bekeken. Vanuit wetenschappelijke hoek, maar ook vanuit de praktijk, aangevuld met ervaringen van oud-leerlingen en docenten, ook van andere vernieuwingsscholen.

Onderwijswethouder in Tilburg, Marcelle Hendrickx zal het symposium openen. Daarna delen spraakmakende onderwijsvernieuwers als Luc Stevens en Jelmer Evers hun visie.
Medewerkers van De Nieuwste School, van andere vernieuwingsscholen en externe experts zullen tijdens ruim 15 verschillende werkateliers hun vernieuwende methoden en werkwijzen presenteren: over portfoliovorming, gamification, leermethodes, mentoraat, themaprojecten, flipping the classroom, digitale middelen, het schoolgebouw van de toekomst en meer.

Gratis deelname
Deelname aan het symposium is gratis, maar vol = vol. Het programma start rond 14.00 uur en zal tegen 18.00 uur eindigen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie