profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Symposium Een school om van te leren 27 mei in Lent

1 mei 2015

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in:

Leer van de ervaringen van succesvolle onderwijsvernieuwers!

Hoe realiseer je nu echt meer maatwerk in je onderwijs? Hoe geef je echt invulling aan ‘de leerling centraal’ en geef je en passant ook antwoord op vraagstukken als passend onderwijs en een ononderbroken leerweg?

Kennisnet en Stichting Conexus uit Nijmegen verwelkomen u graag op het symposium Een school om van te leren op woensdag 27 mei 2015.

Hoor alles over de inzichten en eigen ervaringen van inspirerende onderwijsvernieuwers die hebben laten zien dat het binnen de wettelijke grenzen mogelijk is om de draai te maken van een leerling die in het systeem moet passen, naar een systeem dat zich aan het kind aanpast.

Luister naar de ervaringen van

–          Marjolein Ploegman (oprichtster van De School in Zandvoort) en Sjef Drummen (Niekée  en Agora in Roermond), beiden bekend van de VPRO Tegenlicht-uitzending De onderwijzer aan de macht.

–          Jan-Willem Helmink en Noortje Verduijn van OBS De Verwondering in Lent. Ze laten ons zien hoe het mogelijk is vanuit de leervraag van het kind te werken. Het bijzondere gebouw van De Verwondering is nog maar net geopend. Hier zijn we te gast.

–          Marijke van Vijfeijken van Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN). Zij vertelt over het samenwerkingsverband van zeven schoolbesturen in de regio Nijmegen en de HAN (Pabo en Centre of Expertise Leren met ict) genaamd: iXperium Nijmegen. Het iXperium is een leerwerkomgeving voor ontwikkel- en onderzoeksactiviteiten in het kader van leren met ict.

–          Rikie van Blijswijk van hetkind en NIVOZ . Zij maakt de vergelijking met ontwikkelingen in de USA en bespreekt The Essential Schools in Boston.

–          Frans Schouwenburg (expert onderwijsvernieuwing Kennisnet). Hij presenteert zijn inspiratieboek Scholen om van te leren met daarin portretten van acht succesvolle vernieuwende scholen in Nederland (po en vo). Kom leren van deze pioniers en laat u inspireren door hun ervaringen die zij graag met ons delen.

De mensen die geportretteerd zijn in het boek Scholen om van te leren zijn aanwezig, dus u kunt hen ook persoonlijk ontmoeten. Mis deze kans niet en meld u zich gratis aan, vol is vol! Wanneer u zich inschrijft, ontvangt u op het symposium een gratis exemplaar van het prachtig vormgegeven en rijk geïllustreerde boek  ‘Scholen om van te leren’.

Datum: woensdag 27 mei 
van 14.00 – 16.30 uur.

Plaats: in het gloednieuwe gebouw van OBS De Verwondering in Lent (Routebeschrijving)

Aanmelden: kan via een mail naar administratie@verwondering.info

Kennisnet stelt het boek als pdf gratis downloadbaar op www.kennisnet.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie