twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Symposium in Gouda: Is alles van waarde meetbaar?

21 april 2014

Lex Hupe

Geplaatst in:

Tijdens het symposium Is alles van waarde meetbaar? op vrijdagmiddag 9 mei in Gouda wordt nagedacht over deze belangrijke vraag in de ontwikkeling van onderwijspraktijk. Het boek met gelijknamige titel, geschreven door Jacquelien Bulterman en Bram de Muynck, is de aanleiding om bij elkaar te komen en uit te wisselen.  Onder meer Dr. Kees Boele (cvb-voorzitter HAN), drs. Guuske Ledoux (directeur Kohnstamm instituut) en dr. Hester IJsseling (leerkracht basisonderwijs en filosoof) zullen hun reacties op dit boek geven.

image001

Download hier het boekDeze uitgave is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding  3.0 Nederland.

Introductie

In het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo neemt het gebruik van toetsen toe. Tegelijkertijd verschijnen er kritische rapporten over toetsing en ontstaan collectieven om toetsen af te schaffen. Voor de onderwijspraktijk is het niet gemakkelijk om in te spelen op de wisselende accenten van de politiek. Hoe ontwikkel je een duurzaam toetsbeleid? Hoe doe je daarmee recht aan het vakmanschap van leraren en docenten?

Dr. Kees Boele (cvb-voorzitter HAN), drs. Guuske Ledoux (directeur Kohnstamm instituut) en dr. Hester IJsseling (leerkracht basisonderwijs en filosoof) zullen hun reacties op dit boek Is alles van waarde meetbaar? geven. U kunt uw stellingen of vragen over dit thema indienen ter bespreking in het forumgesprek. Dit kan voorafgaand aan het symposium via twitter (#iswaardemeetbaar), of tijdens de pauze van het symposium.

Informatie

Datum          9 mei 2014 D.V. 13.30-16.30 uur
Plaats           Driestar educatief, Burg. Jamessingel 2, Gouda

Ga naar www.driestar-hogeschool.nl/is-alles-van-waarde-meetbaar om het programma te bekijken en u aan te melden, of klik op onderstaande uitnodiging.

alleswaardeOver het boek:

Dit boek helpt docenten, beleidsmakers en andere onderwijsbetrokkenen bij het ontwikkelen van een toetspraktijk die verder kijkt dan de waan van de dag. Een toetspraktijk die het belang van kennis, persoonlijke vorming en creatief denken erkent. Het boek is een resultaat van het SURF-project Voortgangstoetsing in de doorstroom mbo-hbo.

Is alles van waarde meetbaar?

Hoe ontwikkel je als onderwijsinstelling een evenwichtig toetsbeleid? In het (hoger) beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en basisonderwijs neemt het gebruik van toetsen toe. Tegelijkertijd verschijnen er kritische rapporten over toetsing en ontstaan collectieven om toetsen af te schaffen. Voor de onderwijspraktijk is het niet gemakkelijk om in te spelen op de wisselende accenten van de politiek.

Boek voor gezamenlijke scholing en bezinning

Het boek is bijzonder geschikt om te gebruiken voor gezamenlijke scholings- en bezinningsmomenten. Het bevat herkenbare praktijkvoorbeelden, handige achtergrondinformatie en onderzoeksgegevens. Met discussievragen en een zelftoets worden onderwijsprofessionals uitgedaagd om de eigen visie te verhelderen en te herijken.

Project ‘Voortgangstoetsing in de doorstroom mbo-hbo’

Het boek is geschreven in samenspraak met mbo- en hbo-docenten die studenten opleiden voor het primair onderwijs. Het is het resultaat van onderzoek dat plaatsvond binnen het project een samenwerkingsproject van Driestar Hogeschool (hbo), Christelijke Hogeschool Ede (hbo) en het Hoornbeeck College (mbo). Het project is onderdeel van het SURF-programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren.

Download hier het boek
Deze uitgave is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding  3.0 Nederland.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie