profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
TALKx: inspiratie door kinderen in Maassluis

24 maart 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Stichting Floreo in Maassluis heeft het initiatief genomen voor een TALKx evenement naar het voorbeeld van TEDx. OP woensdag 27 mei is het zover. Plaats van handeling is de Immanuelkerk in Maassluis. Er is één belangrijk verschil: dit is een podium voor kinderen, die over tal van onderwerpen vanuit eigen ervaringen spreken. Het hele evenement wordt georganiseerd door leerlingen van twee basisscholen, De Dijck en de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis.

Digiflyer - Talkx defDe kinderen vonden al de locatie en zijn nu op zoek naar sponsors en donateurs om alle (hoge) kosten te dragen. De folder, het logo, een website, een trailer op Youtube zijn door hen ontworpen. Ook de kinderen, 9 -13 jaar, die gaan spreken, worden mede door de kinderen geselecteerd. De komende weken gaan ze zich nog buigen over de productie, de catering, het licht en de filmopnames.

Stichting Floreo –  het bevoegd gezag van zes basisscholen met een katholieke identiteit in de gemeentes Brielle, Hellevoetsluis en Maassluis – wil met deze TalkX de boodschap uitdragen dat kinderen tot zoveel meer in staat zijn als ze het vertrouwen en de ruimte daarvoor krijgen van volwassenen.

Harry Timmermans, directeur bestuurder, heet iedereen bijzonder welkom. “Ik gun de kinderen een grote opkomst van mensen, die zich betrokken voelen bij onze doelstellingen. Ik verzoek je dan ook op om te komen en te laten inspireren door het mooie werk van onze leerlingen.

Je begrijpt dat dit niet georganiseerd wordt door een professioneel bureau. De kinderen moeten ieder die zich aanmeldt, registreren, opnemen in het adresbestand. Jij als genodigde (en degenen die met je meekomen), zullen via de email een toegangskaart en extra informatie toegestuurd krijgen. Ik wil dan ook vragen snel te reageren, zodat de kinderen de tijd hebben om alles te regelen. Als je dus aangemeld hebt  hoef je verder niets meer te doen”.

Plaats: Immanuelkerk in Maassluis

Datum: woensdag 27 mei 2015

Tijd: 14.30- 17.30

Voor meer informatie en aanmeldingen: de website van Stichting Floreo

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie