profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 8: ‘Dreamschool’ hetkind.org/?p=59552

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tegenlicht Meet Up, woensdagavond in Amsterdam: Doorpraten waar de uitzending ophield. Meld je aan!

29 januari 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Hoe kun je elke leerling het onderwijs aanbieden dat het beste bij ze past? In de Tegenlicht-uitzending van 1 februari – Onderwijzer aan de macht – is de camera nadrukkelijk gericht geweest op drie scholen die hard op weg zijn en de noodzaak ervan zien om het onderwijs anders in te richten. Zoals na elke uitzending is er woensdag a.s. een Meet Up in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, met o.a. Ilja Klink (De Nederlandse School), Luc Stevens (NIVOZ) en Johannes Visser (docent Nederlands en onderwijsredacteur auteur bij De Correspondent. Ook elders in het land worden Meet Ups georganiseerd.

tegenlichtTijdens de Meet Up praten we met experts verder, waar de aflevering van zondag ophield. VPRO Tegenlicht volgde bevlogen bestuurders, schoolleiders, leraren en betrokken ouders die de ‘vaste waarden’ van het onderwijs ter discussie durven te stellen: die indeling in verschillende klassen en leerniveaus gebaseerd op gestandaardiseerde toetsen, de traditionele afbakening van de verschillende vakken terwijl de natuur en onze hersens dat onderscheid helemaal niet maken, schooltijden die meer verband lijken te houden met de CAO van de leraren dan de ontwikkeling van leerlingen.

Kan dat niet anders? Hoe kun je elke leerling het onderwijs aanbieden dat het beste bij ze past, en welke rol kan technologie daarbij spelen?  Woenddag a.s. in Amsterdam gebeurt dat met:

  • Alexander Oey (regisseur, via skype)
  • Ilja Klink (De Nederlandse School)
  • Luc Stevens (NIVOZ)
  • Johannes Visser (docent Nederlands, correspondent Onderwijs bij De Correspondent)
  • en anderen.

Moderatie: Bart Krull
Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door op de VPRO-pagina op de rode knop ‘reserveer’ te klikken.

Locatie:
Pakhuis de Zwijger, grote zaal, aanvang 20.00 uur.
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

 

Tegenlicht is toekomstjournalistiek. Een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht.

Operation Education/United4Education en Meet Ups

Ook vanuit Operation Education (œ) en Unite4Education (U4E) worden diverse ontmoetingen georganiseerd n.a.v. de Tegenlicht-uitzending. Een eerste overzicht vind je in hieronder. Volg verder de agenda. Je bent van harte welkom!

• 03/02 Den Bosch (19.00 uur)
• 03/02 Utrecht ((10-16.00 uur een hele dag in Seats2Meet & om 18.00 uur)
• 03/02 Middelburg (19.30 uur)

• 04/02 Enschede (15.00 uur)
• 04/02 Amersfoort (19.00 uur)

• 18/02 Zwolle (14.00 uur)

Wil je ook een Meet Up organiseren? Dat kan! Neem dan contact op met Simone Haenen (OE) voor alle informatie! simone@operationeducation.nl

Toelichting
United4Education heeft een visie en aanpak die grotendeels in lijn is met œ Operation Education. Daarom ligt het voor de hand om gezamenlijk te kijken waar overeenkomsten liggen en waar de netwerken elkaar aanvullen. Het verbindende element (zoals ook tot uitdrukking komt in de naam United) en het feit dat U4E al een groot aantal mensen en netwerken verenigt, maakt het tot een logische stap om mensen die zich willen aansluiten bij de onderwijsbeweging straks bijeen te brengen bij U4E en op die plek het geheel aan onderwijsinnovatie zichtbaar te maken. œ Operation Education werkt momenteel hard aan de infrastructuur – zodat het verbinden, versterken en zichtbaar maken daar optimaal kan plaatsvinden.

 

 

 

 
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie