profiel

Martijn Niemeijer


Martijn Niemeijer
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Werk vooral opbrengstgericht, goede cijfers, dat is je plicht’ hetkind.org/?p=64323

Ongeveer 3 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Theatercollege in Huissen: welke verhalen vertellen de jonngeren met wie je werkt? Over helden en helpers

16 november 2017

Martijn Niemeijer

Geplaatst in:

Ben jij geïnteresseerd in gedrag of jongeren? Ben je ouder, begeleider of werk je in het onderwijs en zie je jouw jongeren graag het beste uit zichzelf halen?. Als je het inspirerend vind om dit thema eens vanuit een ander perspectief te bekijken is de theatercollege “Helden en Helpers” op woensdagmiddag 22 november een bezoek waard. Plaats van handeling: Dominicanenklooster in Huissen.

Ons zelfbewustzijn wordt voor een groot deel bepaald door de verhalen die we over onszelf vertellen. Er zijn versterkende verhalen en belemmerende verhalen. Welke verhalen vertel jij over je leven? En welke verhalen vertellen de jongeren met wie je werkt? Kunnen we de verhalen die we vertellen veranderen als we dat willen? En kunnen we jongeren helpen steeds meer hun eigen verhaal te laten ontdekken?

Voor wie is het theatercollege bedoeld?
“Helden en helpers” is ontwikkeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in gedrag of in jongeren. Bijvoorbeeld omdat ze met jongeren werken, zoals in onderwijs, zorg of welzijn, en natuurlijk ook voor ouders en iedereen die geïnteresseerd is in het gedrag en de positieve en mooie kant van jonge mensen. En natuurlijk ook als je zin hebt in een vermakelijke middag waar je misschien ook iets over je zelf kunt leren

De workshop wordt gegeven door trainer Bernd Janssen, acteur Archell Thompson en Martijn Niemeijer, auteir van het boek OTIS dat aan de basis stond van deze workshop.

Over Otis

Otis, zeventien jaar, half Antilliaan. Vader onbekend. Moeder knettergek, of in ieder geval een egoïstisch kreng met wie hij leeft in een flat met 1200 mensen en 90 nationaliteiten. Belangrijkste levensles: je moet het allemaal alleen opknappen. Maar dan vindt hij Nuru, een klein meisje dat is achtergelaten door haar ouders. Wat moet hij doen? Wegkijken? Weglopen? Of doet hij iets wat voor hemzelf nog nooit iemand heeft gedaan: blijven?

Dit zeiden zij al over Otis:

Gabriëlle Taus, directeur onderwijsinstituut NIVOZ: ‘Een spannend en ontroerend boek waarin je snel wordt meegenomen in de zoektocht van Otis naar zijn eigen identiteit. Gelukkig heeft hij een paar mensen om zich heen die vertrouwen in hem hebben en hem niet loslaten op moeilijke momenten.’
​​
Meester Bart, leraar OS Bijlmer, blogger & columnist Trouw: ‘Je hebt van die verhalen die je pakken. Verhalen die je het liefst in één adem zou willen uitlezen. Verhalen die je dag wat langer maken en je slaap een beetje korter. Otis is zo’n meeslepend verhaal, of roman eigenlijk, over het leven van een jongen die het allesbehalve makkelijk heeft. Ik heb veel herkend in Otis en menig tiener zal zich erin weten te vinden. Een aanrader voor mijn leerlingen.’

Meer informatie bij:

  • Woensdag 22 november 2017 van 14.00 – 17.00 uur
  • € 35,- per persoon voor het theatercollege, inclusief drankjes na afloop en een gesigneerd exemplaar van Otis (t.w.v. € 15,99)
  • Meld je via deze site aan.

Over de mensen:


Martijn Niemeijer
is auteur van het jongerenboek OTIS en vertelt hoe helden worden geboren, welke uitdagingen ze tegenkomen en waarom zij uiteindelijk worden beloond. Ook laat hij zien dat niemand het alleen kan en dat juist de helpers de held in iemand kunnen laten ontstaan.


Bernd Jansen
Heeft een achtergrond in de integratieve psychotherapie en is oprichter van Instituut Menz. Met zijn kijk vanuit de neurowetenschappen neemt hij je in dit nieuwe verhaal, op een humorvolle en toegankelijke wijze mee in de neurologie van ons brein, hoe dit het leren en gedrag aanstuurt, en hoe je jongeren op een natuurlijke manier kunt ondersteunen om te leren en in beweging te komen.


Archell Thompson is inspirator, coach, verbinder en Rotterdams rolmodel (volgens burgemeester Aboutaleb en hemzelf). Hij vertelt over zijn theaterproject De Naakte Antilliaan en over zijn coachingswerk waarbij hij jonge Antillianen in hun kracht zet.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie