profiel

Marcel Elsenaar


Marcel Elsenaar
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tijd voor innovatie – aanknopingspunten in bijeenkomst Amsterdam-Noord

27 maart 2014

Marcel Elsenaar

Geplaatst in:

Steeds vaker zien we dat schoolleiders en docenten met visie zelf op zoek gaan naar nieuwe wegen. Marcel Elsenaar en Bert de Reuver nodigen u graag uit op vrijdag 16 mei (van 13 – 17 uur) om aan de hand van de rapporten van de WRR en de onderwijsraad en de ervaringen op de scholen uw visie op onderwijsinnovatie te delen en verdiepen. Lees verder.

Recente rapporten van de WRR en de Onderwijsraad bieden inspiratie en aanknopingspunten voor de onderwijsinnovatie die nodig is om een generatie van ‘competente rebellen’, zoals het WRR-rapport de leerlingen van nu noemt, op te leiden. Daarvoor moet het onderwijs meer een verrijkingssysteem worden en minder een selectie- en kwalificatiesysteem; een uitdaging die het hart van het onderwijs raakt. De kernpunten van de twee rapporten willen we  op een rij zetten en vervolgens samen met u verkennen waar voor uw school de uitdagende aangrijpingspingspunten liggen.

Aard van de bijeenkomst:  Een korte introductie, waarin de twee rapporten worden getypeerd  en gerelateerd, vormt de opmaat voor een gezamenlijk denken en zoeken. Het is de bedoeling ideeën voor te leggen en elkaar te adviseren. De middag is geslaagd als elke deelnemer met een of meer aanknopingspunten voor zijn schoolorganisatie vertrekt. De middag wordt geleid door Bert de Reuver en Marcel Elsenaar van K-Next. Jaeques Koeman van Edia zal reflecteren op het gesprek en kennis inbrengen op het gebied van educatie-technologie.

Wanneer Vrijdag  16 mei 2014 13:00 -17:00 uur. Locatie:  Bureau Kadans Asterweg 19 – C – 7 Amsterdam Noord  Dit is op loopafstand van Amsterdam CS en goed bereikbaar per auto.

De volledige uitnodiging en het programma vindt u hier.

U kunt zich aanmelden of aanvullende informatie vragen via de mail of telefonisch via 06 23091515. Bij aanmelding vragen we u om het aanmeldformulier in te vullen en ons toe te sturen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie