profiel

Sabine Plamper


Sabine Plamper
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Wat je kunt doen om zijnskracht te ontwikkelen? Ga spelen met die kinderen!’ hetkind.org/2015/05/30/pau…

Ongeveer 5 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tweedaagse in Amsterdam: ‘Hoe houd je de deur naar de natuurlijke bron van creativiteit bij kinderen open?’

21 oktober 2016

Sabine Plamper

Geplaatst in:

Kinderen en volwassenen hebben een natuurlijke bron van creativiteit in zich, maar hoe houd je deze deur open?  Onder de noemer ‘Atelier in een koffer’ bieden beeldend kunstenaar Titia Sprey en cultuurpedagoge/fotografe Sabine Plamper – medeauteur van het boek Begrijpen met je handen – twee cursusdagen aan, waarin een duidelijke visie op kind en creativiteit wordt gegeven en onderbouwd en traditionele opvattingen ter discussie worden gebracht. Op woensdagen 8 & 15 november 2017 is er weer een gelegenheid in Amsterdam-Oost.

atttAtelier in een koffer werkt vanuit een heldere visie op kind en creativiteit. Centraal staat hierin dat kinderen van nature onderzoekers zijn en volwassenen een essentiële rol spelen bij het begeleiden van kinderen in creatieve processen.

Atelier in een koffer biedt scholing aan volwassenen als antwoord op de actuele vraag naar creatief onderwijs van jongs af aan. De trainingen kenmerken zich door een unieke combinatie tussen theorie en praktijk. Ze sluiten aan bij de eigen creativiteit en het enthousiasme van de deelnemers. Daarbij gaat het niet om prestatie, maar om concentratie, actie en plezier.

Atelier in een koffer is ontwikkeld door cultuur-pedagoge Sabine Plamper en beeldend kunstenares Titia Sprey. In 2012 verscheen van Plamper, in samenwerking met Annet Weterings, het boek Begrijpen met je handen, een andere kijk op kind en creativiteit.

Tweedaagse voor volwassenen

Op zoek naar inspiratie of flow op creatief gebied?
Kinderen en volwassenen hebben een natuurlijke bron van creativiteit in zich, maar hoe hou je deze deur open?
Hoe reageer je eigenlijk goed op een (kras)tekening? Hoe kan je kinderen op creatief gebied goed begeleiden, in kleine of grote groepen?

De deelnemers gaan zelf aan de slag met diverse eenvoudige én tevens uitdagende materialen, die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. Het gaat in deze visie om flow en creativiteit met een kleine c, zonder prestatiedruk maar met ruimte om te ontdekken.

Paul Klee zei ooit: ‘Tekenen is een lijn uit wandelen nemen.’ De cursus geeft verrassende inzichten en veel praktische nieuwe ideeën en is geschikt voor ouders en professionals die met kinderen werken.

Data ter keuze:  8 & 15 november 2017.
De dagen duren van 10 tot 17 uur.
Locatie: De Purperreiger, Celebesstraat 80 in Amsterdam-Oost, 20 m van het NS Muiderpoort-station.
Kosten:  € 275,- inclusief materiaal, hand-outs, certificaat, 21% btw en lekkere lunch.
Docenten: beeldend kunstenaar Titia Sprey en cultuurpedagoge Sabine Plamper, medeauteur van het boek ‘Begrijpen met je handen’.
Aanmelden en meer informatie: www.AtelierineenKoffer.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie