profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 4: De kinderen van juf Kiet hetkind.org/?p=59470

Ongeveer 10 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
VO-congres in Nieuwegein: Delen voor de toekomst

16 maart 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Bestuurders en schoolleiders in het VO zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse VO-congres, op donderdag 26 maart, dat plaatsvindt in Blokhoeve in Nieuwegein. De titel is Delen voor de toekomst. Begin 2000 vroeg documentairemaker Frans Bromet aan voorbijgangers of ze een mobiele telefoon hebben. “Niet nodig! Als ze me willen bereiken dan sturen ze me maar een brief,’  antwoordde iemand. Daan Roosegaarde, naast hoofdspreker André Kuipers en onderwijsdenker Yong Zhao spreker op het congres – opent vaak met dit fragment en vraagt zich af: ‘Als dit nog maar krap 15 jaar geleden is, hoe ziet de wereld er over 15 jaar dan uit?’

voooHet is altijd al de taak van het onderwijs geweest om leerlingen voor te bereiden op de wereld, maar hoe doe je dat in de onzekere, complexe en snel veranderende wereld waarin we nu leven? Om al je talenten te ontwikkelen, alles wat je in je hebt te gebruiken om je leven vorm te geven, zijn vooral kennis en vaardigheden nodig. Vaardigheden om met nieuwe technieken om te gaan, om je eigen leven in te richten en om flexibel in te springen op nieuwe omstandigheden. Wat vraagt dat van het onderwijs? Op het VO-congres op donderdag 26 maart in Nieuwegein delen schoolleiders en bestuurders hun ervaringen met werken aan eigentijds en goed onderwijs.

Plaats:
NBC Nieuwegein Business Center Blokhoeve 1, Nieuwegein

Programma

Het VO-congres kent twee rondes. In elke ronde vindt een aantal (26) subsessies en één lezing plaats. U kunt per ronde dus kiezen voor een subsessie of een lezing. De subsessies worden elk twee keer gehouden. Tevens zijn er twee lunchbijeenkomsten, deze vinden plaats tijdens de lunchpauze. Is uw keuze niet meer te selecteren? Dan is die subsessie in die ronde(s) helaas niet meer beschikbaar. Meer informatie over de subsessies vindt u door op het witte pijltje achter de titel te klikken.

09.30 – 10.00 uur: Ontvangst

10.00 – 11.15 uur: Plenaire opening door Paul Rosenmöller, voorzitter.
Gastspreker is
André Kuipers, de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Eind 2011 vertrok André Kuipers naar het Internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te werken en te wonen. Aan boord was hij naast arts en wetenschapper ook boordingenieur, docent, klusjesman en schoonmaker. Weer met beide benen op de grond bezoekt hij scholen om leerlingen enthousiast te maken voor wetenschap en techniek. Op het congres deelt hij zijn visie op motivatie & inspiratie, technologie & innovatie.

11.15 – 11.45 uur: Pauze

11.45 – 12.45 uur: Eerste ronde en plenaire lezing door Daan Roosegaarde

12.45 – 14.00 uur: Lunchpauze (en lunchbijeenkomsten)

14.00 – 15.00 uur: Tweede ronde en plenaire lezing door Prof. dr. Yong Zhao

15.00 – 15.30 uur: Pauze

15.30 – 16.15 uur: Plenaire afsluiting

16.15 – 17.00 uur: Afsluitende borrel

Klik hier voor subsessies

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie