profiel

admin HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter

Over zelfregulatie: ‘Ga niet af op de gesprekstechnieken die we in het onderwijs kennen, maar laat het kind aan het hetkind.org/?p=64512

Ongeveer 13 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Conferenties

Hetkind geeft online aandacht aan grote en kleine conferenties, die passen bij de leidende principes voor goed onderwijs. Hetkind ondersteunt o.a. symposia en conferenties van het NIVOZ. In het najaar (20 november) staat er een symposium op het programma: ‘De stem van de leerling’ en een conferentie (op 24 september) over leiderschap in het onderwijs.

24 september 2014: Stem van de Leerling – meer informatie
20 november 2014: Leiderschap in het onderwijs – meer informatie

timthumbKanamori

In september 2012 kwam Toshiro Kanamori op uitnodiging van het NIVOZ naar Nederland. De Japanse leraar/onderwijskundige – bekend van de documentaire Children Full of Life en zijn levenslessen – kon door samenwerking met een groot aantal partners van hetkind een elfdaagse reis maken. Een kleine vijfduizend mensen hebben de man zien spreken, verspreid over zeventien bijeenkomsten door het hele land. Op een aantal plaatsen gaf hij tientallen kinderen les. Alle bezoekers ontvingen een gratis Kanamori-krant. Eén van zijn boeken – Inochi no kyokasho – werd voor deze gelegenheid vertaald en in eigen beheer uitgegeven. Inmiddels zijn er meer dan vijfduizend exemplaren verkocht.

laatste-spreadvoorbijeenkomst-MP-DEF3-1024x724

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie