inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Beheerder HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Conferenties

Hetkind geeft online aandacht aan grote en kleine conferenties, die passen bij de leidende principes voor goed onderwijs. Hetkind ondersteunt o.a. symposia en conferenties van het NIVOZ. In het najaar (20 november) staat er een symposium op het programma: ‘De stem van de leerling’ en een conferentie (op 24 september) over leiderschap in het onderwijs.

24 september 2014: Stem van de Leerling – meer informatie
20 november 2014: Leiderschap in het onderwijs – meer informatie

timthumbKanamori

In september 2012 kwam Toshiro Kanamori op uitnodiging van het NIVOZ naar Nederland. De Japanse leraar/onderwijskundige – bekend van de documentaire Children Full of Life en zijn levenslessen – kon door samenwerking met een groot aantal partners van hetkind een elfdaagse reis maken. Een kleine vijfduizend mensen hebben de man zien spreken, verspreid over zeventien bijeenkomsten door het hele land. Op een aantal plaatsen gaf hij tientallen kinderen les. Alle bezoekers ontvingen een gratis Kanamori-krant. Eén van zijn boeken – Inochi no kyokasho – werd voor deze gelegenheid vertaald en in eigen beheer uitgegeven. Inmiddels zijn er meer dan vijfduizend exemplaren verkocht.

laatste-spreadvoorbijeenkomst-MP-DEF3-1024x724