profiel

admin HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter

Over zelfregulatie: ‘Ga niet af op de gesprekstechnieken die we in het onderwijs kennen, maar laat het kind aan het hetkind.org/?p=64512

Ongeveer 15 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijscafé

Leraren worden uitgenodigd om hun eigen onderwijscafé te organiseren, in hun eigen regio. In een informele setting vertellen ze daar over de leraar die ze (willen) zijn, waarom ze doen wat ze doen. Ze inspireren en legitimeren zichzelf en collega’s en ondersteunen elkaar op het pad van ontwikkeling.

Er blijkt een grote behoefte te bestaan om het zo nu en dan over onderwijs te hebben. Los van de organisatorische werkelijkheid. Waar draait het nu echt om? Hoe doen jullie dat? De verhalen van en over de leerlingen zijn keer op keer de bron. Bron van kennis en bron van inspiratie, nieuwe energie. De onderwijscafés boren die bron aan. Via de website en nieuwsbrieven van hetkind wordt het eerstvolgende onderwijscafé – dat op wisselende locaties, in verschillende regio’s plaatsvindt – aangekondigd.

Vanaf januari 2012 hebben er regelmatig onderwijscafés plaats gevonden in: Rotterdam, Breda, Nijmegen, Zwolle, Driebergen en Den Bosch. Leraren kondigen in 2014 nieuwe cafés aan op nieuwe locaties. De data van de eerstvolgende cafés:

16 april: Ede.
11 juni: Nijmegen.
18 juni: Rotterdam.

Wil je als leraar zelf  een onderwijscafé laten plaatsvinden in jouw regio?

Neem gerust contact op met Rob van der Poel of Annonay Andersson, van het kernteam van hetkind. Mail naar:

info@hetkind.org
r.vanderpoel@hetkind.org (06-50877487)
a.andersson@hetkind.org (06-43800230)

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie