Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Beheerder HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter

Een schone taak: ‘waarheden’ steeds opnieuw wegen en overdenken hetkind.org/2017/07/23/sch…

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via Echofon

facebook
Jaarprogramma

In dit programmaboekje vind je alle activiteiten terug waarmee stichting NIVOZ haar missie tracht te realiseren in het schooljaar 2017-2018. Onderwijsavonden, opleidingstrajecten, publicaties, masterclasses, coalitie-bijeenkomsten en meer. Ze staan allemaal in het teken van de pedagogische opdracht van leraren, schoolleiders en andere onderwijsbetrokkenen. NIVOZ/hetkind biedt een vrijplaats waarin iedereen zich kan sterken bij de uitvoering daarvan.

Als er iets toe doet in het onderwijs, dan zijn het de leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals. Zij maken het verschil. De beste manier om goed onderwijs te bieden voor elk kind is leraren ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, en te investeren in hun (pedagogische) ontwikkeling zodat zij de leraar of de schoolleider worden die ze willen zijn.

Goed onderwijs voor elk kind veronderstelt pedagogisch gevormde leraren en schoolleiders, die zorgdragen voor een stevig pedagogisch fundament.

Leraren, schoolleiders en bestuurders zullen met elkaar, en in gesprek met ouders, leerlingen en anderen in de omgeving van het kind, samen moeten bepalen, binnen bestaande wettelijke kaders, welk onderwijs ze willen verzorgen en wat ze ermee beogen voor hun leerlingen in de samenleving die we vormen.

Daarvoor moeten leraren en schoolleiders toegerust zijn. Dat betekent dat zij beschikken over kennis en vaardigheden; dat ze zichzelf kennen, ook in relatie tot anderen; dat ze samen met collega’s leren; dat ze met elkaar staan voor de pedagogische opdracht en voortdurend oefenen in het hanteren van hun persoonlijke morele kompas. Op die manier werken ze aan de pedagogische sensitiviteit die nodig is om in de dagelijkse praktijk en interactie met leerlingen de juiste keuzes te kunnen maken en die te verantwoorden.

Voor al die leraren en schoolleiders die zich willen ontwikkelen in hun pedagogisch handelen biedt stichting NIVOZ in het schooljaar 2017/18 een palet aan activiteiten aan. Deze hebben we overzichtelijk – in dit programma – gebundeld.

We staan met al onze mensen klaar om met u het gesprek aan te gaan, langs de pedagogische vraag die er in uw onderwijspraktijk speelt.

Gabrielle Taus en Luc Stevens,
directie van stichting NIVOZ

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie