profiel

admin HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter

Over zelfregulatie: ‘Ga niet af op de gesprekstechnieken die we in het onderwijs kennen, maar laat het kind aan het hetkind.org/?p=64512

Ongeveer 9 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsavonden

De onderwijsavonden in Driebergen hebben een reputatie opgebouwd. Ze bouwen voort op gastcolleges die vooraanstaande sprekers vóór 2010 hielden in trajecten Pedagogische Tact van het NIVOZ. Vanaf de start van het platform hetkind zijn het ‘open avonden’ geworden en is de animo nog steeds groeiende. Omdat theater Maitland een beperkte capaciteit heeft (275 stoelen), zijn er plannen om deze onderwijsavonden met ingang van het nieuwe schooljaar (2015-2016) óók in het noorden en het zuiden te laten plaatsvinden.

Onderwijsavonden 2015-2016

In samenspraak met het NIVOZ heeft hetkind ook al een nieuwe serie van zeven Onderwijsavonden in Driebergen geprogrammeerd voor het nieuwe schooljaar. Zes vooraanstaande sprekers, zes belangwekkende thema’s waarmee het gesprek over goed onderwijs wordt gevoed. Op donderdag 21 januari 2015 zal cabaretier en schrijver, columnist Vincent Bijlo  een nieuwjaarsavond verzorgen . De overige data en sprekers – plus mogelijkheden tot aanmelding – vindt u achter deze link.

Verslagen

Op deze site vindt u een verslagen van alle onderwijsavonden in de voorbije jaren. Ze zijn overzichtelijk gepresenteerd achter het submenu verslagen. Naast een groot aantal artikelen vindt u er ook videoregistraties, die van betekenis kunnen zijn om in uw eigen leeromgeving een dialoog over goed onderwijs te starten of het gesprek te verdiepen.

De sprekers zijn geweest: Beate Letschert-Grabbe, Geert Kelchtermans, Sieneke Goorhuis, Toshiro Kanamori, Harry Kunneman, Ferre Laevers, Ludo Heylen, Micha de Winter, Martine Delfos, Fred Korthagen, Bas Levering, Ayla Gavins, Paul Verhaeghe, Paul Frissen, Joseph Kessels, Monique Volman, Kees van der Wolf, Gert Biesta, Charlotte Visch, Jos Kessels, Rob Martens, Jelle Jolles en Dolf van den Berg, Luc Stevens, Marcel van Herpen, Johan Deklerck, Johan Wiegers, Peter Heerschop, Anne Speckens, Jo Hermanns en Henk Oosterling.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie