profiel

admin HetKind


admin

Meer weten over deze pagina of dit onderwerp? Stuur een e-mail naar: redactie@hetkind.org

twitter
facebook
Ja, ik word donateur!

Iedereen maakt verschil, samen hebben we impact

cheque blauwHetkind heeft – ook als platform – anderen nodig om zich verder te ontwikkelen. Graag nodigen we u uit om donateur te worden. Met een jaarlijkse bijdrage van 50 euro (meer mag natuurlijk ook) helpt u hetkind verder op de ingeslagen weg en draagt u bij aan het gewicht van onze (gezamenlijke) activiteiten. Uw bijdrage is belangrijk. Voor anderen, voor het onderwijs en dus voor onze samenleving.

Voor de financiële verantwoording van deze gift, verwijzen we naar de tekst onder het formulier
en naar deze link.

Jubileumboek NIVOZ en magazine cadeau
nivoz boek voorkantAls donateur ontvangt u het Jubileumboek van het NIVOZ, ‘De urgentie van goed onderwijs’, cadeau, alsmede een exemplaar van ons magazine. Beide kunt u overigens ook los bestellen via deze link (jubileumboek) en via deze link (magazine).

Ja, ik word donateur. Ik betaal....

    en ontvang gratis de speciale jubileumuitgave van het NIVOZ en het magazine.

    Mijn gegevens:

Giften vrij van belasting
Hetkind is een initiatief van het NIVOZ, een bij de belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), een Stichting zonder winstoogmerk. Giften gedaan aan onze stichting zijn aftrekbaar voor de belasting. Het donateurschap loopt van januari tot januari. Opzeggen van uw donateurschap kan vóór 1 december van het lopende kalenderjaar. Anders wordt deze stilzwijgend verlengd.

Onze opdracht

nivoz boek voorkantDe opdracht waar hetkind en NIVOZ een bijdrage aan wenst te geven – emancipatie van het kind, van selectie naar kans, van gestandaardiseerd naar onderwijs op maat – is niet alleen een Nederlandse aangelegenheid. In grote delen van de wereld vindt deze ontwikkeling plaats. We ontwikkelen en onderhouden banden met mensen en initiatieven in het binnenland en het buitenland. Met het Europese netwerk van de Alliance for Childhood (www.allianceforchildhood.eu), nemen we deel aan zes bijeenkomsten per jaar in het Europese Parlementsgebouw in Brussel. Dat gebeurt onder de noemer Quality of Childhood. Daarnaast wordt veel inspiratie ontleend aan de banden met de Coalition of Essential Schools uit de Verenigde Staten (www.essentialschools.org).

Stichting NIVOZ voorziet via haar leertrajecten, evenementen en kleine uitgeverij voor een steeds groter deel in haar eigen middelen. Daar waar nodig wordt NIVOZ ondersteund door enkele private fondsen die het belang en de noodzaak van de beweging en activiteiten onderschrijven. We kunnen het vele werk dat op ons afkomt doen door een uitzonderlijk hoge betrokkenheid van onze medewerkers en een snel groeiende groep vrijwilligers – mensen binnen en buiten het onderwijs – die de urgentie ziet om het onderwijs in Nederland te verbeteren.   www.nivoz.nl

 

Klein boekje: wat is de waarde van hetkind voor jou?

Sinds 2010 is Hetkind bezig om een plaats te creëren – online en offline – waar onderwijsmensen en betrokkenen in gesprek zijn over hun praktijk. Veel goede voorbeelden, waar de pedagogische opdracht doorheen schijnt en waarin de ontwikkeling van leerlingen voorop staat. We vroegen een aantal hetkind-volgers naar de waarde – persoonlijk en professioneel – van het platform: naar de betekenis voor hun ontwikkeling, als onderwijzer en/of opvoeder. Het boekje geeft een eerste indruk.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie