profiel

Lou Brouwers


Lou-Brouwers
Bekijk mijn profiel

Dereck Oerlemans


Dereck Oerlemans
Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
IJburg College ging ‘Over de streep’

2 maart 2011

Lou-Brouwers

Geplaatst in:

Het IJburg College organiseerde voor het tweede leerjaar de bijzondere dag ‘Challenge Day’, een uit Amerika overgenomen concept dat bedoeld is om pesten onder middelbare scholieren tegen te gaan en onderling respect te stimuleren. Het IJburg College bood haar tweedejaars deze dag aan, omdat op deze school de kwaliteit van de leergemeenschap boven alles gaat.

Directeur Lou Brouwers is van mening dat de kwaliteit van het leerproces sterk bepaald wordt door de kwaliteit van de relaties. Hij denkt dat de relaties verbeteren als je elkaar beter leert kennen. Ze doen dus hun best de relaties tussen leerlingen onderling en tussen leraren en leerlingen te verbeteren en te verdiepen. Challenge Day is een van de manieren om dat te bereiken.

Jessica Villerius maakte in opdracht van de KRO de bekroonde documentaire ‘Over de streep’ over Challenge Day op het IJburg College. Bekijk hier de bewerkte, kortere versie, ook getoond tijdens de conferentie ‘In Het Onderwijs Kan Het Wel’

[vimeo 18320193]

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie