profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

De dagplanning overhoop: er is een lammetje geboren op aard hetkind.org/?p=63812

Ongeveer 19 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Flipping the classroom: meer aandacht voor kind dankzij de techniek

17 mei 2011

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in:

Een spectaculair voorbeeld van nieuwe technologie in de klas: “Flipping the classroom” : meer aandacht van de leraar voor elke leerling. In de Sal Khan Academy wordt software ontwikkeld, die de ‘one -size-fits-all’ opvatting doet vergeten. Het concept transformeert een groep leerlingen naar een interactieve klas, die elkaar motiveren en feedback geven. De leerlingen zijn eigenaar van hun leerproces en krijgen de tijd om net zolang te oefenen als zij nodig hebben om te komen tot ‘mastery’. De leraar volgt het leerproces van iedere leerling; hij coacht en heeft waardevolle contacten met zijn leerlingen.

Sal Khan vertelt  in deze TED talk over zijn ervaringen (tijdsduur: 20.27)

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie