profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Een 8,8 voor de juf, maar echt blij word ik er niet van… hetkind.org/?p=63886

Ongeveer 19 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Slow management: ‘Hersenen willen levenslang gekneed worden’

24 mei 2011

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in:

Hersenen willen levenslang gekneed worden. Dat is de titel van het artikel van Jaap Peters in Slow Management, nr 11. De moeite waard  voor hetkind om hiervan kennis te nemen, zo is de mening van Rikie van Blijswijk.

De mens is een complex, informatieverwerkend systeem dat steeds weer reageert op prikkels in zijn omgeving. Het hele leven is doordrenkt van leren. Maar hoe gaat dat leren in zijn werk? Simpel, met straffen en belonen, stelden de behavioristen. Welnee, een kind heeft een natuurlijke drang tot zelfontplooing, aldus de sociaal constructivisten. Leren is het aanleggen van nieuwe en sterke netwerken tussen de hersencellen, volgens de neurowetenschappers. Het onderhouden en trainen van ons brein zou heel hoog op de agenda moeten staan, vindt hooglereaar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn.

Lees hier het volledige artikel hersenen willen levenslang gekneed worden

uit: Slowmanagement 11, magazine van Jaap Peters.

Met toestemming van de  auteur gepubliceerd

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie