profiel

Luc Stevens


Luc Stevens
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 7: ‘Juf voor het leven’ hetkind.org/?p=59550

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Luc Stevens opent 27 sept. a.s. serie lezingen. Meld je aan of koop een passe-partout!

26 augustus 2011

Luc Stevens

Geplaatst in:

In het seizoen 2011-2012 organiseert het NIVOZ weer een aantal open avonden met lezingen van prominente sprekers. Deze avonden zijn toegankelijk voor iedereen en maken tevens onderdeel uit van het leertraject Pedagogisch Tact. Op 27 september a.s. opent Luc Stevens de serie lezingen en spreekt vanuit het thema ‘Het kind als antwoord’.

Luc Stevens

Luc Stevens is emeritus hoogleraar Orthopedagogiek Universiteit Utrecht en directeur van het NIVOZ. De lezing begint om 19.00 uur in gebouw BlauwGedicht op landgoed De Horst in Driebergen. Een losse entree is 25 euro. U kunt zich aanmelden via het digitale inschrijfformulier klik hier

Dinsdag 27 september 2011: Prof.dr. Luc Stevens
Het kind als antwoord

Een antwoord hoort bij een vraag. Antwoorden van kinderen zijn doorgaans antwoorden op onze vragen.
Wat voor soort vragen stellen we meestal? En zijn vragen overigens wel de weg om van onze kinderen te horen wat zij weten wat wij graag willen weten?

De vraag is hoe horen en zien wij het kind als bron van informatie die ons helpen kan. We spreken over laten vertellen, over dialoog en over observatie, kortom over openheid als  één van de meest eigenlijke voorwaarden voor het leraarschap.

Deze lezing is voor iedereen toegankelijk en maakt tevens deel uit van het ontwikkeltraject Pedagogisch Tact van het NIVOZ.

Alle zeven avonden vinden plaats op landgoed De Horst. De reeks bestaat verder uit: 9 november (Sieneke Goorhuis-Brouwer), 11 januari (Ferre Laevers), 29 februari (Bas Levering), 21 maart (Ludo Heylen), 26 april (Martine Delfos) en 13 juni (Beate Letschert) bent u welkom op landgoed De Horst in Driebergen. Op de website van het NIVOZ leest u meer. Klik HIER.

Let op:
Er is een passe-partout (alle zeven avonden) te verkrijgen voor 135 euro.
Ook voor groepen van acht is er een groepskorting van 25% op een losse entree.
Stuur in dat geval een mail naar info@nivoz.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie