profiel

Dereck Oerlemans


Dereck Oerlemans
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Filosoof Bas Haring speekt over derde principe ‘partnerschap’

25 oktober 2011

Dereck Oerlemans

Geplaatst in:

‘Volksfilosoof’ Bas Haring was een van de sprekers op het congres Duurzaam Leren – Elk kind is een belofte. Tussen de bedrijven door stond hij de redactie van hetkind te woord en sprak onder andere over partnerschap. Het congres vond in februari 2011 plaats. Hieronder een kort videofragment.

Bas Haring (1968) is een Nederlands filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU alsook hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel ‘publiek begrip van wetenschap’ bekleedt.

Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen wijsbegeerte (afstudeerrichting: kunstmatige intelligentie).  Haring promoveerde in 1997 tot doctor aan dezelfde universiteit in het vak Cognitieve Kunstmatige Intelligentie. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden. Sinds 1 oktober 2006 is Haring als bijzonder hoogleraar vanwege het Leids Universiteits Fonds (LUF) benoemd op de Leidse leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’. Haring gaat ook jonge wetenschappers trainen in het toegankelijk maken van wetenschap.

Zijn bekendste boek is Kaas en de evolutietheorie. Dit werk over de evolutietheorie en de implicaties hiervan verscheen in 2001 en ontving in 2002 de Gouden Uil voor de jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populair-wetenschappelijke literatuur.

De RVU zond televisieserie Haring uit, waarin Haring op zoek ging naar antwoorden op alledaagse vragen met filosofische raakvlakken. Haring was de opvolger van Stof. In Stof was hij meer de docent dan in Haring. Zijn huidige project voor de RVU is Wisebits waarin korte filmpjes worden gemaakt die vragen opwerpen en tot denken moeten aanzetten. Onlangs verscheen zijn derde boek Voor een echt succesvol leven. (Bron: Wikipedia)

[vimeo 20368781]

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie