profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Volgende week maandagavond 26 maart biedt NIVOZ weer twee uur gelegenheid om kosteloos te proeven aan het traject pedagogische tact. Voor leraren en schoolleiders en andere geïnteresseerden die met de eigen ervaring aan de slag willen... aanmelden via nivoz.nl/trajecten/proe…

Ongeveer een uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Value based education: ‘Geen kwestie van kiezen, maar noodzaak!

25 oktober 2011

robvanderpoel

Geplaatst in:

In niet mis te verstane woorden gaf Tex Gunning in 2011 het belang aan van een andere dimensie op menselijke ontwikkeling, zowel in het internationale bedrijfsleven als het onderwijs: ‘Value based education’. Daarmee zette hij de boodschap ingezet door Herman Wijffels in zijn NIVOZ-lezing voort en onderstreepte hij dat het niet een meer een kwestie van kiezen is: dit is noodzakelijk! Kwaliteit van onderwijs krijgt een andere definitie. De volledige tekst van de lezing vindt u in onderstaande link.

“We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them,’’ betoogde Albert Einstein ooit en expliciteerde zo de noodzaak van het denken buiten de kaders.

De NIVOZ-lezing staat zo langzamerhand in eenzelfde traditie, een traditie van oorspronkelijke en maatschappelijk betrokken denkers die het Nederlands onderwijs vanuit een bredere context kunnen en durven bezien. In de twee eerdere edities stelden Herman Wijffels en Hans Adriaansens dwingende morele vragen aan ons onderwijs en droegen verstrekkende oplossingen aan.

Op donderdag 13 oktober sprak Tex Gunning, lid van Raad van Bestuur van AkzoNobel, voor een onderwijspubliek van genodigden. De volledige tekst is te vinden achter deze link.

VALUE BASED EDUCATION lezing Tex Gunning – 13 oktober 2011 – NIVOZ

De PDF is ook te downloaden via www.nivoz.nl

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie