profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Waak voor sociale pijn die lesgeeft aan sociale pijn hetkind.org/?p=59614

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Ook student kijkt op ‘eigen wijze’ aan tegen onderwijsvernieuwing

27 januari 2012

Rikie van Blijswijk

Geplaatst in: Partnerschap,

De laatste tijd is er op verschillende weblogs een levendige discussie gaande tussen docenten die vaak op geheel ‘eigen’ wijze aankijken tegen onderwijsvernieuwing en de rol die ict daarin speelt. Waar de een liefst alles anders gaat doen, zegt de ander dat er niets mis is met de oude vertrouwde manier van lesgeven. Maar hoe denken onze studenten daar over? ‘Het begin’ is een korte film over het veranderende paradigma in het onderwijs waarbij getoond wordt hoe een student hier tegenaan kijkt.

Een nieuw begin. Altijd maar zitten. Zitten te luisteren. Dat is hoe het hoort. Dat wat we gewend zijn.
Maar het onderwijs staat stil. Terwijl de wereld aan ons voorbijgaat. Dus hier zit ik dan. Wie houd ik voor de gek?
Ik kan hier niet zo blijven zitten, met al die kansen die niet benut worden. Ik wil verder. verder dan het huidige. Een nieuw begin.

Dit is het begin, meer ruimte voor ideeën , in een open sfeer en andere manier van omgaan. Geen onderdeel van de massa. Een individu. Iedereen vult elkaar aan. In een nieuwe methode. De leraar is meer dan alleen een zender, actief betrokken bij mijn proces. Werken in groepsverband. Zelf een onderdeel zijn van… 

Deze film van 6 minuten is een productie van ABC P1A Trendteam 2: Khuloud Khalif, Susan van de Ven, Dennis Janssen, Sharon van Bommel, Jasper Daniëls & Bob Dohmen. In opdracht van Avans Advanced Business Creation & Ordina.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie