profiel

Jelmer Evers


Jelmer Evers
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Hoe kunnen we een sfeer creëren waarbij iedereen betrokken is en verantwoordelijkheid draagt? hetkind.org/?p=59939

Ongeveer 25 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Thuiscolleges’ voor en door leerlingen én docenten op UniC

1 februari 2012

Jelmer Evers

Jelmer Evers experimenteert in zijn onderwijspraktijk met het maken van filmpjes met lesstof en opdrachten voor leerlingen (en door leerlingen). Door deze ‘thuiscolleges’ komt er in de les tijd vrij voor dingen die normaal als huiswerk worden opgegeven. Ook de docenten op UniC , een middelbare school in Utrecht, raken geïnspireerd en pikken het op. Ze delen regelmatig onderling wat er goed werkt, zoals in een good practice uurtje.

Op  UniC in Utrecht wordt enthousiast gewerkt met online gereedschappen om lesstof en opdrachten, die normaal in de klas behandeld worden, buiten de les beschikbaar te maken. Voortrekker is Jelmer Evers, die al jaren ervaring heeft met Web 2.0 toepassingen. Als geschiedenisdocent weet hij deze nu in zijn onderwijs te integreren onder het mom van ‘flipping the classroom’, dit houdt in dat leerlingen thuis luisteren en kijken naar de uitleg van de lesstof. Hij gebruikt hiervoor het gratis online toegankelijke Screenr, waarmee in een handomdraai zgn. screencasts zijn op te nemen.

Door deze ‘thuiscolleges’ komt er in de les tijd vrij voor dingen die normaal als huiswerk worden opgegeven: opdrachten maken, met digitaal lesmateriaal werken, onderzoek doen, in groepjes werken, etc. Vandaar de term ‘flipping the classroom’.

Een reportage , afkomstig van de website Leraar24

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie