profiel

Jelmer Evers


Jelmer Evers
Bekijk mijn profiel

twitter

Speelruimte voor het kind dankzij de aandachtige aanwezigheid van de leerkracht hetkind.org/?p=56194

Ongeveer 9 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Stop Stealing Dreams: voor de leraar en toekomst van het onderwijs

2 maart 2012

Jelmer Evers

Stop Stealing Dreams is het manifest van Seth Godin. Dedicated to every teacher who cares enough to change the system, and to every student brave enough to stand up and speak up.  Godin beschrijft in 30.000 woorden wat er nodig is voor de toekomst van het onderwijs.

Godin (1960) is auteur van de internationale bestsellers Purple Cow, De Dip, Permission Marketing en andere titels. Hij was de oprichter en directeur van Yoyodyne, een vooruitstrevend interactie directmarketingbedrijf, dat in 1998 werd overgenomen door Yahoo. Zijn blog, www.sethgodin.com, is een van de populairste businessblogs ter wereld. Business Week noemde Seth Godin ‘the ultimate entrepreneur for the information age’.

De introtekst:

The economy has changed, probably forever. School hasn’t. 

School was invented to create a constant stream of compliant factory workers to the growing businesses of the 1900’s. It continues to do an excellent job at achieving this goal, but it’s not a goal we need to achieve any longer. 

In this 30,000 word manifesto, I imagine a different set of goals and start (I hope) a discussion about how we can reach them. One thing is certain: if we keep doing what we’ve been doing, we’re going to keep getting what we’ve been getting.

Hier is de PDF:  StopStealingDreamsSCREEN

En de website van Seth Godin waarop het manifest te lezen is.

Enkele boeken waarop Godin zijn manifest heeft gebaseerd.

Dumbing Us Down: The Hidden Curriculum of Compulsory Schooling

by: John Taylor Gatto. Gatto is the godfather of the history-of-school-as-factory mindset. I’m in his debt, and I wish every parent would read this book.

The Element: How Finding Your Passion Changes Everything
by: Ken Robinson, Lou Aronica. Another classic. Ken Robinson on Creativity and Passion.

Be sure to see Sir Ken’s video, just below. powered by Youtube

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie