profiel

Roos Sohier


Roos Sohier
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Zeker weten wat te doen, in alle situaties, is een illusie’ hetkind.org/?p=50746

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Brabants podium voor jongeren met goede ideeën: TEDxYouth zoekt jou!

17 april 2012

Roos Sohier

TedxYouth is een event voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Jongeren wordt een uniek platform geboden waar zij hun ideeën voor de toekomst kunnen delen met de hele wereld. Zij ervaren dat ze dromen kunnen realiseren en bij kunnen dragen aan veranderingen in de wereld. In Amsterdam is nu tweemaal een TED-event voor jongeren in Nederland georganiseerd. Nieuwsgierig? Op de site van TEDxYouth@Amsterdam vind je een heleboel informatie. Roos Sohier heeft plannen om TEDxYouth in Brabant te organiseren. De licentie-aanvraag is in Amerika in behandeling. Via platform hetkind roept ze hulp in.

TEDxYouth: ‘Ideas Worth Sharing’

In 2012 hopen wij TEDxYouth ook in het Zuiden van het land te organiseren! Rond 20 november 2012 (Universal Childrens Day) willen wij jonge denkers en doeners bij elkaar brengen in het provinciehuis te Den Bosch.

Jongeren gezocht!

Wij zoeken daarom jongeren tussen de 12 en 18 jaar die hun idee al omgezet hebben in actie en dit willen presenteren. Ook zijn we op zoek naar dromers die overlopen van ideeën en hiermee in een interactieve workshop tijdens het TEDxYouth event aan de slag willen gaan.

Docenten gezocht!

De jongeren die wij zoeken zitten voor een groot deel van de dag op school. Jij als docent kunt ze voorbereiden en stimuleren om aan TEDxYouth mee te doen! Door te vertellen dat TEDxYouth bestaat en dat je je kan opgeven.

Maar als docent, als school kun je meer doen: er is een speciale schoolkit ontwikkeld. Een prachtig hulpmiddel waarmee u samen met jongeren ook echt ideeën kan realiseren. Kijk maar eens op de site van TEDxYouth@Amsterdam, of achter deze link.

Misschien draait er op school een project waar TEDxYouth prima in past?
Misschien organiseren jullie een debatcompetitie (bijv. ‘op weg naar het Lagerhuis’), doen jullie mee aan ‘De Kunstbende’, of aan ‘Techniektalent’, is de school betrokken bij een project in een ontwikkelingsland of zoeken jullie nog een goede invulling voor maatschappelijke stages?

Oproep! 

U als docent speelt een sleutelrol om jongeren op weg te helpen naar het wereldpodium van TEDxYouth. Wat kunt u doen?

  • Inspirerende jongeren die nu al actief bezig zijn met het verbeteren van hun wereld opgeven om mee te doen en met ons in contact brengen.
  • Gebruik de gratis schoolkit in uw lessen. Meer informatie vindt u op de site van TEDxYouth@Amsterdam http://www.tedxyouthamsterdam.nl/tedxyouth-schoolkit/

Werkt u in Brabant en heeft u interesse? Laat het mij weten!

Ook als u op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten stuur dan een mail. Wij bruisen van de ideeën, en deze zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Ter afsluiting: wees kinder-achtig!

Weten wat wij van kinderen kunnen leren? Kijk dan maar eens naar deze TED-talk van Adora Svitak!

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie