profiel

Micha de Winter


Micha-de-Winter
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
De Winter: ‘Professionals maken ouders onnodig bang en onzeker’

23 april 2012

Micha-de-Winter

Geplaatst in: Opvoeding, Samenleving,

Veel mensen vinden opvoeden ingewikkeld. Ze stellen zichzelf vragen als: hoe moet ik straffen? Moet ik eigenlijk wel straffen? Wat sta ik toe en wat niet? Micha de Winter, zelf vader, begrijpt dat wel, maar vindt ook dat ouders te veel onnodig bang en onzeker gemaakt worden; niet in de laatste plaats door professionals die beter zouden moeten weten. Zijn motto: opvoeden doe je bij voorkeur samen met anderen. Ex-politicus Jan Marijnissen schrijft over zijn ontmoeting met De Winter, in het voorjaar van 2011.

Het is op een van die stralende dagen van april wanneer ik, geleid door mijn navigator, via binnendoorweggetjes in een idylle terechtkom. Het is een dorpje op een steenworp afstand van de stad Utrecht. Hier woont de man die algemeen achting geniet vanwege zijn bijzondere inzet voor het belang van het kind. Hij heeft vandaag ‘opadag’, dat wil zeggen dat hij en zijn vrouw bij hen thuis passen op hun twee kleinkinderen. De een baddert lekker in een teil en de ander leert op schoot van zijn vader, die er ook is, de toetsen van de piano te bewegen. We trekken ons terug in een tot kantoor verbouwde schuur bij het huis. Twee maal thee; het gesprek kan beginnen.  Lees verder

Dit is een bijdrage afkomstig van het blog van ex-politicus Jan Marijnissen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie