profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

De wondervraag: ‘Stel dat… morgen alles anders is’ hetkind.org/?p=50208

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Technologie zet leraar met leerling op pad van onderzoek en ontdekking

9 mei 2012

gabrielletaus

Geplaatst in: Samenleving,

David Thornburg, een gerenommeerde futurist en schrijver, beschrijft in dit filmpje zijn ‘holodeck’ klaslokaal – een omgeving die projectgericht onderwijs ondersteunt – en benadrukt waarom de rol van de leraar moet veranderen van ‘het geven van instructie’ naar ‘het begeleiden van onderzoek en ontdekken.’ 

Volgens David Thornburg maakt technologie het mogelijk om onderwijs te richten op kennis en begrip in plaats van op data en informatie. Technologie moet niet ingezet worden om het “oude” onderwijsmodel beter of sneller te laten werken, maar om een verdieping in ons leren te bewerkstelligen.

Het filmpje is door Gabrielle Taus aangedragen. Het verscheen op de site van Edutopia.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie