inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Schooling of Unschooling? That’s not the question!

14 mei 2012

robvanderpoel

Daniela Gumpoltsberger draait al enkele jaren met succes een ‘Unschooling-project’ in Oostenrijk. Belangrijk dat zoiets bestaat, weet zij, ”maar net zo belangrijk als een traditioneel schoolsysteem of een alternatieve methode. ‘Ieder mens en iedere kind is namelijk verschillend en heeft soms iets anders nodig.” Schooling of unschooling , that’s not the question! ‘Er zijn vele wegen. In vertrouwen en veiligheid ligt de basis voor onderwijs en leren. Aan het kind kun je zien of je daarbij op de goede weg zit.” Een interview en reportage.

In Nederland en Duitsland is er verplicht onderwijs, in landen als Oostenrijk en Frankrijk niet. Het project van ‘Ela’ Gumpoltsberger is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen, om vrijwillig te leren, samen, in vreugde en vrijheid. Een reportage.