profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Schooling of Unschooling? That’s not the question!

14 mei 2012

robvanderpoel

Daniela Gumpoltsberger draait al enkele jaren met succes een ‘Unschooling-project’ in Oostenrijk. Belangrijk dat zoiets bestaat, weet zij, ”maar net zo belangrijk als een traditioneel schoolsysteem of een alternatieve methode. ‘Ieder mens en iedere kind is namelijk verschillend en heeft soms iets anders nodig.” Schooling of unschooling , that’s not the question! ‘Er zijn vele wegen. In vertrouwen en veiligheid ligt de basis voor onderwijs en leren. Aan het kind kun je zien of je daarbij op de goede weg zit.” Een interview en reportage.

In Nederland en Duitsland is er verplicht onderwijs, in landen als Oostenrijk en Frankrijk niet. Het project van ‘Ela’ Gumpoltsberger is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen, om vrijwillig te leren, samen, in vreugde en vrijheid. Een reportage.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie